Aldığım Nefessin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aldığım NefessinTek istediğim ; Ilık meltem olup bahar kokan saçlarına düşmek, yüreginde yanmış bir soluk olup dudaklarından toprağa süzülmek ![]() " Bir tebessüm kadar güzel, Nefesim kadar değerlisin "Karanlıkların içinden yüreğine sesleniyorum yine ![]() Bir avuçlarımda yıldızlar, bir yanımda münzevi çığlıklar Hasretin yanıyor kirpiklerimde Sensizlikte yüreğim, bir yanı tutturulmuş aşk mektupları gibi kırgın, acıya diz çökmüş yıllar gibi hayata kırgın![]() Oysa bir tutsan ellerimi, bir öpsen yüregimi, tüm düşlerimi baharlara kanatlanacak![]() Boşver aldırma bana, herşeye inat seni " sensizlikte bile seviyorum "Biliyorum gözyaşlarımla sönecek yoklugunun alazları ![]() Gözyaşlarını bulutlarla serme kirpiklerime, bırak hasretinle kavrulsun sensizligin tüm hücrelerini![]() ![]() Gece bitip perdelerin arasında gözlerine doğan gün ışığı gibi düşmek istiyorum yüreğine![]() ![]() Senin sırtın biliyorum sert duvarları![]() Sıvası dökülmüş duvarlara yaslanıyorum sana yaslanır gibi Ve titrak yüreğimle kurduğum tüm cümleler duvardan dönüyor Ve karsımda senin icin topraga verdiğim cicegim![]() ![]() Gecenin karanlıgına inat seninle konusur gibi cicekle konusuyorum![]() Biliyorum sessiz ve derinden dinliyor beni![]() ![]() Senin gibi suskun ama gülümsedigini hissediyorum![]() ![]() Bazen babamdan kalan sigara paketlerine uzaniyor ellerim![]() ![]() Oysa ben sigara icmiyorum ki !![]() ![]() ![]() Anlıyorum ki; sensizligi tütün sarar gibi cigerlerimde yakmak istiyor yüregim Zulasında sakladığım ölümü soluyorum yoklugunun sindigi ayazlarda![]() ![]() Bir olsaydın yanımda, yıldızlarla Ay senin saçlarına dolardı![]() ![]() Susardım, senin gülüşlerin yüzümün cografyasına düştügünde ![]() Gecenin avuçlarında güller yolluyorum vakitli vakitsiz sana ![]() Bazen ağlışıyoruz İkindi yağmurlarıyla![]() ![]() Ben onlara senin gülüşlerini anlatıyorum, onlar ise bu imkansız sevdaya ağlıyorlar![]() Gözyaşlarımızı toplayıp kurak iklimlerde koşuyor gözbebeklerimiz![]() ![]() Bir kalem olsam, yetim çocukların yürekleriyle resmedilmiş utangaç yanaklarını bırakırdım cemrelerin kirpiklerine![]() ![]() Bazen de gülüşlerini seriyorum kelebeklerin gözbebeklerine![]() Ve sen yaşarken uzaklarda, ben seni yaşıyorum suskunlugumda![]() ![]() Tek istediğim ; Ilık meltem olup bahar kokan saçlarına düşmek, yüreginde yanmış bir soluk olup dudaklarından toprağa süzülmek ![]() Gülümsediğinde, sulardan nice kuğular kanatlanır başka iklimlere ![]() Soluk aldıgında nice ceylanlar ovalarıma iner![]() Gülistan yüreginde yaşarken, her kelimen bir ezgi olur dudaklarımda![]() Su diye düşlerini icerim sebillerden![]() Utanırım bazen, gözlerindeki nemli kirpikleri kurutamadigim icin![]() ![]() Üzülürüm inceden inceye, kapılarına bir gül tomurcugunda düsemedigim icin![]() ![]() Gelemesem de gözlerine, bir cemre olup ıslatamasam da ellerini; ben senile yaşıyorum![]() ![]() Her soluk aldıgımda adına bir cicek ekiyorum gönül toprağıma ![]() Gül yüreklim, her nefesinle ben hayata tutunurum Her gülüşünde ise acılarımı sararım rüzgarınların avuçlarında![]() Yüreğime iyi bak ne olur![]() Aldığın her nefeste yeniden sana doğuyorum |
|
|
|