![]() |
Kum Ve Sal |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kum Ve SalEn derimde aşk ![]() ![]() ![]() Deniz boyu yürüyorum Sulara serperek başımı Güneş ve aşk başımda Deniz boyu yanıyorum ![]() ![]() ![]() Yalnızlık misali o çığlıkları Elimde yosundan bir kördüğüm Kumsal aşık, mArTı aşık,aşkım aşık Güneş zamanın onikisine düşer Ben sana düşerim Adımlarım, gölgeleşen kumlara ![]() Sert batar yüreğime Esmerleşen belleğimde zamanın onikisine düşerim Sessizlik yok Hiç, olmadı Ama ılık eser rüzgar Dalga geliyor, gidiyor dalga Sessizliği dinliyorken Aşkım da soluk alır ve verir soluk Aşkıma küsen olur Ilık eser dünya Gün dönerken Kumlar batar bileğime yıldızların geceyi yaktığı kadar yakar içimi Sen aşık, başım aşık, ses aşık ![]() Gülü gül yapan tenidir aşkı aşk yapan yeridir yanıyor içim sönüyor içim dalga dalga tüm geçmişliğim bir ileri iki geri zaman bir ileri iki geri sular ve sularda zaman kumsalı sevgimin ve bitmemişliği yani ve sularımda sızılı martılar iri kanatlarını çırpar ağlıyor balık yanıyor balık derimde en derimde aşkım bitmemişliğinde denizin arıyor balık kovalıyor balık gücenmiş yaşamları savunuyor balık ıslanıyor kirpiklerim ıslanıyor balık o sevgilim ![]() ![]() ![]() başını yukarı kaldır yağan yağmurlarıdır ben mevsiminin, ılık bir rüzgar sonrası yüzüne vursun yüzüm ve ellerin şarap sızısı, yudumlayarak denizini nereye sakladıysan geçmişimizi kaçıyor balık kovalıyor balık deniz boyu tütüyorum dümenimde sıradan kırıklar seviyorum aşkı gözlerinin çizgisinden ufuk çizgisine görüyorum aşkı başı belli sonu hayal ettiğince başı belli yanı belli mevsiminde açan gülleri tanı yapraklarını döker ve yemlerini balıkçılar kaçıyor balık gülüyor balık kamçılıyorken bakışların gülleri bahçesinin başımda kızıl bir güneş kokulu bir sonbahar akşamın en akşam saati ![]() duruyor yıldız dönüyor dünya ![]() Evrenin o çiçekleri Suları ve karayelleri Şairi ve seni Dönerken dünya Çeviriyor bizleri Güneşe doğru çiçek Kumsala doğru kum Kumsala doğru sal Kumsala doğru kumlar Kumsala doğru sallar bizleri dönerken dünya duran yıldızlar kadar kayar aklım sana doğru akar sular gecenin dördü sana kayar tüm kumları ve kırları yalın ayak yaramazlıları bahçeleri ve yalnızlıktır senfonisi sevdiğim en açmış çiçeği seni kokluyorum geminin suya değdiği yerde kaçıyor balık, dönüyor balık en derimde aşk deniz boyu büyüyorum görüyorum ve biliyorum pilden saatlerini esip geçecek olan tüm o karayelleri başkalaşıyor evim duvarlarımı soyuyorum ya ılık bir banyo sonrası gördüğüm tüm o hikayeleri deniz boyu soyuyorum seni seviyorum bekliyorum hayalleri, karayellerini,denizyellerini gölgelerini sonra saklambaç gülüşlü çocukları her biri ılık başımın, ılık yağmurları acıyor balık tadıyor balık arıyor, unutuyorum ağır grisinde görüyor martılar dönüyor martılar mavisinde kaçan balık, balık kovalayan bense bir ırmak kadar uzun yürüyüşlerde sertleşirken tozdan dünya şiirsel bir devinisi misali öylesi unutuyorum ki terk edildim mi bilmiyorum terk ediyorum ben gemiyi yüzüyor balık soluyor,soruyor balık sırılsıklam bir hecenin sonunda dönüşümde açacak gonca gül kumlar diken gibi elim diken, bileklerim diken, yüreğim diken diken rüzgardan yolları çıkmaz saatleri ne kokusu ne de korktuğu odanın ışığı karanlık ne yastığı ne yatanı içim karanlık ayrılık mevsimse duruyor sahil dönüyor dünya usulca gittin anlamadım usulca düştün yanımdan bakışlarım usul usul yere değer usulca kayar kalemim yıldızlar kayar içim usulca acır ve açılır perdeleri o evlerin kemiklerin ve kirpiklerin uzarken usulca yaşın usul usul kayar usulca sıyrılır yıldızlar çıplak kalan geceden usulca yanar söner usulca ve usulca terk ettin beni anlamadım akan sular usulca yanar o usluca boyun eğer usulca kaçar öyleyse bir şişe daha şiir kadeh pençeli tüm aşıklara adadığım tüm bahçelerim usulca yanar bence yanar sen de yanar bende yanar ve denizinde mehtaplanan aşkım demleniyor tüm kumrallığım gülü gül yapan tenidir seni sen yapan yeridir ![]() ![]() ![]() deniz boyu sessizliğim hiç olmadı sensizliğime karıştı dalgalarım deniz boyu tufandayım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|