|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adıma, adını, hayatın, kahvesinde, koyu, yanaştırdım |
![]() |
Hayatın En Koyu Kahvesinde Adını Adıma Yanaştırdım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayatın En Koyu Kahvesinde Adını Adıma YanaştırdımUzun bir romanın içinden düştü cümlelerim ![]() Yalın ayak çocukluğumu gözlerinde ararken Allanıp siyahlanmış yüreğinde buluyorum kayıp Cennetimi ![]() ![]() Sonra bir adım adıyorum sana, Ve sen koşuyorsun bana ![]() ![]() Biz olurken yürekler, Bedenlerimiz açıkta kalır ![]() ![]() Umudu giyinmeyi denedikçe, Büyüdükçe daralacağını farkediyoruz ![]() Mutluluğu deniyoruz Olmuyor ![]() Bedenlerimiz iki cümleye denk geliyor ![]() ![]() Ama yüreklerimiz biz olmayı başarabiliyor ![]() ![]() Sen, ben ![]() ![]() Biz ![]() ![]() Yürüyoruz devrik cümlelerden arındırılmış sevda lugatinde ![]() ![]() Arşınlıyoruz her defasında rafta tozlanmış romanları ![]() ![]() Her nefes alışımızda, Kendimize bir kahraman beğeniyoruz romanın içinden ![]() Ve üstümüze giydiriyoruz Sonra usta bir senaristin Kavuşmaya en yakın rolünü çalıp Mutluluğu prova ediyoruz gözlerimizde ![]() Çocuk oluyoruz ![]() ![]() Elimizde iki fırça, Geceyi kahvenin en koyu tonuna boyuyoruz ![]() Hayatın en acı halini çiziyoruz gözlerimize ![]() ![]() Adlarımızın baş harflerinden başlayan Mutluluklar bağışlıyoruz yetim bulutlara ![]() Ve karanlığa gözlerimizi emanet ediyoruz ![]() ![]() Kemiklerimiz kavuştuğunda, Birbirine hasret iki sevdalıya Yol olmalı gözlerimizde saklı ışık ![]() Ve toprağa bir iz bırakıyoruz ![]() El ele tutuşmuş iki yüreğin Kelimelere sığmayan çığlığını ![]() Olur da bir gün Cümleler susar, Sevda çıplak kaldığında İşte o iz umuda gebe sevdalara Bir mutluluğu şahit bilir ![]() ![]() Suskunluğu giyinmiş dudaklarıma sürerken adını, Bir çift umut beliriyor gözlerimin en ıslak yerinde ![]() Islak dediğime aldırma, O nem kavuşmaya edilmiş bir yemin, Ve yıllarca beklenilmiş bir özlemin En sesli hali ![]() ![]() Bırak en ıslak yerinde kalsın kirpiklerim ![]() ![]() Ne de olsa gözlerin, Memleketime güneş diye çöker her sabah ![]() Şimdi üzerinde görmek istemediğim O siyah elbiseni giyin ![]() ![]() Acıyı da kondur yüzüne ![]() Ve çık karşıma ![]() ![]() Alından öpmeye hazır yüreğim Çığlık çığlığa haykırsın adını ![]() ![]() Ve sıkıysa sus, Adının yanına adımı yanaştırıp Biz olduk dediğimde ![]() ![]() Susmanı da sevdamıza katarken, Ölümün en süslü haliyle geleceğim sana ![]() Öksürüklerimi boğazıma ilmekleyip Son kez adını adıma yanaştıracağım ![]() ![]() Seni seviyorum diyeceğim ![]() ![]() Ve bir özür dileyeceğim senden ![]() ![]() Seni seviyorken hiç kavga etmedik sevgili, Ama sen siyahı giydikçe, Ben her defasında beyaza özendim ![]() ![]() Giyindim sevdayı ![]() ![]() Ölüme düşürdüm yüreğimi ![]() Cenneti beklerken gözlerinde, Cennetin bir köşesinde, Seni Elif ile karşılayacağız ![]() ![]() Ellerim Elif'in buğday saçlarını okşarken, Ben gözlerinin kahvesinde, Cenneti kana kana içiyor olacağım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|