![]() |
Tutma Artık Ellerimden Yar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tutma Artık Ellerimden YarGözlerine sığıntı gözlerim; kimsesiz ve yalnız, saklı yanlarını gizleyen ![]() ![]() ![]() Bu şehrin duraklarında bekler sevdana hasret duruşlarım, dudaklarımda eskimeye yüz tutmuş bir türkü, ayrılık ![]() ![]() ![]() Kimsesiz kıyametlerdir yokluğun ve ölüm pusuda sokak aralarında ![]() ![]() ![]() Şimdi sen söyle bana yar; yokluğun kaç mevsim? Bu deli yüreğim efelense de sevdana, firari mutluluklarım; aynalarda göremediğim suretime ağlıyorum, çaresizim yar ![]() ![]() ![]() Oysa yüreğime öylesine masum bir sevda işlemiştim ki, bilemedim yar, bilemedim her yerde şerrin olduğunu ![]() ![]() ![]() Sabrımı biliyorum gidişlerine, vefasızlığından ![]() Ah canımdan öte can, ölümle yittik ölümü yitirerek ![]() ![]() ![]() Gurbetim karıştı mevsimlere ![]() ![]() ![]() Adresini yitirmiş sokak gibiyim; meçhule düşer adımlarım ve iki sokak ötede vurulur düşlerim ![]() Turnalarla göçmen sevdalara konaklarım, baharlar terkinde ![]() Mecazi anlamları yine üzerinde sözcüklerimin; bir an olsun düşmez kirpiklerim uçlarından o bakışların, sürgülü artık yüreğim sevdalara ![]() ![]() ![]() Değil mi ki adresimiz iki çıkmaz sokak, değil mi ki sevdamız iki yokluk türküsü, kapattım kapılarımı artık hüzünlere ![]() ![]() ![]() Yaralı her şey, her şey yaralı, sana sunamam yar; acı dolu her yanım ![]() ![]() ![]() Yaralı her şey, yaralarım kendime ![]() ![]() ![]() Uzandım toprağa, yanı başımda bekler ecelim; gece düşer yüreğime, cebimde eylül, sığınmalarım kendime ![]() ![]() ![]() Tutma artık ellerimden yar, acı bulaşır ellerine |
![]() |
![]() |
|