![]() |
Müstakil Solo |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müstakil Solosaçlarıma bakarlar sonra ; Güneş yanığı saçlarıma, kızıl sularıma değmek için yaparlar bunu çünkü her sabah suya değdiğim yerde kan ağlar Güneş; kızıllar batar bir yerlere ve saçlarıma değmek için Güneş yanığı saçlarımda dövünmeye bakarlar, bakarlar ![]() ![]() ![]() Müstakil yalnız; tüm sokak Gece çöker; soğuk yorganı altında tüm sokak; derin uykulara yatarken sokakta iri bir gece ve gece ![]() ![]() ![]() ![]() Uyumayan sokak lambalarıdır; mum kafeslenmiş gibi içinde zengin ışıksal oyunlarla gözlerimde ince bıyıkları uzayıp kısalmalarda ![]() ![]() ![]() Evimin bir yerlerinde, başım ağrıyor; odada hiç uyumayan pencerem açık ağzıyla kuru havayı üstüme üflüyor ![]() ![]() ![]() Pencerem, demir parmaklıklarla çevrili evim; haritada Dünya, meridyen ve paralelleriyle nasılsa öyle çevrilmiş; hapsoluyorum bir Dünya ![]() Pencereme tüneyip ayaklarımı salıyorum sokağa ![]() ![]() ![]() Evim; her odası balkon her balkon dört duvar evim; demirden parmaklıklarıyla kemiklerimi kırar gibi üstüme abanır, uyku yakar ![]() ![]() ![]() Saat geceyi geçmiş; odamda kırmızı ampule dolanmış krem rengi bir abajur yanar, içimde kuru hava, pembe beyaz duvarlarımda mor hareler dans mı eder? Gölgemi duvarlara iri figürler, iri figürler ![]() ![]() ![]() Yudum kahve, soğuk şekerli bir koku; bayat bir tat; akar ağzıma işte ![]() ![]() ![]() Saçlarım kızıl ![]() ![]() ![]() ![]() Odamda odam boyu bir halı; solumda komodin, üstü türlü kadınsı çocukluklarla dolu objeleri taşıyor ![]() Yapayalnız soluğum, elimde izmarit sızısı; kahvem tok serin; içimi doldurmakta ![]() ![]() ![]() Ucu, sonu, dibi, sesi olmayan bir arazide pusulamı arar gibi arıyorum; s e n_i ![]() ![]() ![]() Saat pusulayı çoktan geçmiş ; kokunu andıran renkler? Dilime koysam, damağımda eriyecek tatlar? Dilemekteyim ![]() ![]() ![]() Evimin bekçi kulübesi; çardak, şu çardakta seni dilemekteyim; sen multihacminle üzüm kuvvetinde asılı dururken, seni toplamak,toparlamak niyetindeyim ![]() ![]() ![]() Gece boynundan öper; ben ayak parmaklarımı sayıyorum, annem sayardı ![]() ![]() ![]() Gece kalbinden öper; ben dans ediyorum penceremde görüş saatlerinde odama aldığım gecenin kollarında; Bu evden öpüyorum seni; oturuyorsun hani öyleyse şu andan öperim ben seni ![]() ![]() ![]() Önünde tok bir fincan, yudumladığın yerden öpenim seni ![]() ![]() ![]() İzmarit kokusu parmakların ve gözlerin; kapana sıkışmış fareler gibi can çekişmelerde, uyuşuk bedeninde can bulmalardayım ![]() ![]() ![]() İyi geceler öpüyorum seni Uyumuyordum hani ben, o geldiğin günden beri; yatakta uyuşur sana uyanır kaldık; sabahlarım ve ben işte bu yüzden akşam saatlerini daha çok seviyorum şimdilerde; akşam vurulduğu yerden kızıl kan akıtmalarda ufka ; ben yaşadığım ![]() ![]() ![]() İri gözlerinde çocuk nefesleri ve o nefeslerin ince ses telleri ; o kirpiklerden tutardın ya hani beni öyleyse dudaklarından şarap içmekteyim ![]() ![]() ![]() Uyku satardık, ellerimizle kalp yapar; bardaklara atardık ve sonra yağmur, bardaktan boşalırcasına kalp saçardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzünle güzel oldum; gözlerim yeşil saçlarım kızıl, yüzünden öperim seni ![]() ![]() ![]() Ben o sessiz yürekte akmayı özledim söylediğim gibi; aka aka özlerim, damar damar özlerim, sus olsan da aksan da özlerim ![]() ![]() ![]() ''Gittiğimi mi sandın, oysa hep sendeydi aklım; gün olur çıkargelirim gün olur üç gün sonra ordayım; gitme hep ![]() ![]() Sen o uyuttuğun, yemek yedirdiğin, banyo filan yaptırdığın 'sen'e dikkat et, O'na bana baktığın gibi bak ![]() ![]() ![]() Tüm bu geceler, evler biliyorsun evimle, sokağımla başı boş kaldım ![]() ![]() ![]() ![]() Her hücremde varsın ![]() ![]() ![]() Dünya, üstünde yılların ağır izi altında kalmış sızısıyla kalbine lav pompalar ; söylemiştim ![]() ![]() Müstakil çığlık, sokakta ışık, şık sokakta başlı başıma bir ev tuttum ![]() ![]() ![]() Gecenin soğuk yorganı ılık rüzgar altında üstüme titrer; annem titrer ![]() ![]() ![]() Seviyorum seni; gökkubbenin sıcak avcunda uykusunda dönen Dünya gibi; voltadan görüş saatleri atmak gibi; geceler boyu başımda türlü zenginlikte ışık oyunlarım ve ayak parmaklarımla; evimle, başım boş kalarak seviyorum ![]() Dilimin ucunda; soğuk tat, aşırı doymuş şekerli çayda kahveni yudumlar gibi; çardakta, orda, burda ve yarın seviyorum ![]() Müstakil yalnız Dünya, kalbine lav pompalarken seni Dünyam kadar anlayabildim; bir Dünya da özledim ![]() ![]() ![]() Saçlarım kızıl ![]() ve bakarlar saçlarıma bakarlar sonra; güneş yanığı saçlarıma, kızıl sularıma değmek için yaparlar bunu çünkü her sabah suya değdiğim yerde kan ağlar Güneş; kızıllar batar bir yerlere ve saçlarıma değmek için Güneş yanığı saçlarımda dövünmeye bakarlar, bakarlar ![]() ![]() ![]() duvara düşmüş gölgem ve üstünde uyuduğum yatak; yapayalnız iki kişi; bir Dünya bekledim ben seni ![]() Seni çok ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|