![]() |
Vampir Kitabeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vampir KitabeleriSırlar ve surlar yaktı kent yazıtlarını bir harf:dolu dizgin gebe, sevda sözlerim yalın ![]() ![]() ![]() bir imge:boynuzlamakta sessiz harfleri (vampir:"_olur böyle tuhaf şeyler kurban:"__olmasın,olamaz zaten!) arabesk aşka acil müdahele zamanı söylemler romantik gibi,güneşte patlasın şahdamarım boyansın duvarlar kanlı dizelere yüzümde jilet eskizleri,siyaha çalan sevda henüz kekeleyen bir kitabe yazamadıysa eksik bir şeyler var,eksik ömrümüz,eksik hicran kesik bilekler ![]() ![]() ![]() II ![]() güzel gözlere güneş, sarımsak yada haç derim atım dört nala kaçar kalbim cam bir tabuta benzer ![]() ![]() ![]() vampir:_" perde açık üstümüzde şahin bakışı neden açık perdemiz? masumiyet,vefa nerede? serçe gibi bak kartal gibi olsun içimiz yüksek tepelerden olabildiğince hızlı, vurabildiğince sert düşelim kent'e lambalar açık sezar bakıyor aşkımıza kapat perdeyi esmer kadın kapat ki sana kleopatra demesin ![]() ![]() ![]() kurban"__bende bir zamanlar çocuktum bende bir zamanlar çocuktum sıra sıra bayraklarım vardı ne zaman büyüdümse anlamadım benim tebeşire bulanmış ellerim vardı ![]() ![]() ![]() III ![]() olurken bir boka yaramayan insanlığa ödüller yağdı! öyleyse uyan eyy viran kent çekilsin gökyüzü sifonu! ipler kopmuş bozkır rüzgarında yürüyor azrail lanetli dağlarda taş kesilmiş bir çift yürek masanın altında çekiyor tetiği vampir:"_biz zamana sığmayan ham cümlelerdik iri meyvalar sığmazsa içimize kanayan kalplerimize ki elbet kesin bir dille güler, alay ederdik ![]() ![]() ![]() kurban:"_hayat eşittir ayaküstü komedi aşk eşittir dilenci hayyam cümlesinde bir kaç yabancı harf, bir miktar latince kökenliydik! biz kitaplara sığmayan dev cümlelerdik! IV ![]() Tahta sandala binmiş, yaşam çekirdeklerini silahına dolduran adam uzun menzilli küfürler savur hayata savaşmak;hava boşluğunda sevişir gibi gıdıklasın yüzünü ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|