10-27-2008
|
|
bonsoir
|
Çileyi sevdiren yazı..
Yaşlı kadın antika dükkanından aldığı yüzyıllık özenle salon vitrinine yerleştirdi Fincanın şekli ,üzerindeki işlemeler,renkler onun bir sanat eseri olduğunu söylüyordu Ödediği fiyat hiç te pahalı değildi Bu fincana değerdi  
Hayranlıkla fincanı seyretmeye koyuldu Birden fincan dile gelip kadına dediki :Bana hayranlıkla baktığının farkındayım Ama bilmelisin ki ben hep böyle değildim Yaşadığım sıkıntılar beni bu hale getirdi Kadın birden şaşırdı  Na NAsıl   yani anlayamadım diye kekeleyebildi ancak Demek istiyorum ki ,ben bir zamanlar çamurdan ibarettim,bir sanatkar geldi Beni eline aldı,ezdi,dövdü,yoğurdu Çektiğim sıkıntılara dayanamayıp",Yeter dur artık lütfen "Ama usta gülümsedi "daha değil " dedi Sonra beni aldı bir tahtanın üstüne koydu Burada döndüm , döndüm,döndüm Döndükçe başımda döndü Sonunda yine haykırdım:"Lütfen beni bu şeyin üzerinden kurtar !!Artık dönmek istemiyorum!!! Ama usta bana bakıp gülümsüyordu:Daha değil   Beni aldı ve fırına koydu Kapıyı kapayıp ısıyı artırdı Onu şimdi fırın penceresinden görebiliyordum Fırın gitgide ısınıyordu Aklımdan şöyle geçiyordu "Galiba beni yakarak öldürecek"Fırının duvarlarına vurmaya başladım Bir taraftanda bağırmaya başlıyordum Usta usta !lütfen beni buradan çıkar!! Pencereden onun yüzünü görebiliyordum "Daha değil !!diyordu
Bir saat sonrada beni, çıkardı fırından Şimdi rahat nefes alabiliyordum Fırının yakıcı sıcaklığından kurtulmuştum Beni masanın üstüne koydu ve biraz boyayla bir fırça getirdi Boyalı fırçayla bana hafif hafif dokunmya başladı Fırça hertarafımda geziniyordu ve ben gıdıklanmaya başlamıştım "Lütfen usta ! Yapma,gıdıklanıyorum !!"dedim Onun cevabı aynıydı:"Henüz değil !!"Sonra beni nazikçe tutup yine fırına doğru yürümeye başladı Korkudan ölecektim "Hayırr!!!Beni yine fırına sokma lütfeen!"diye bağırdım
Fırını açıp beni içeri iteleyip,kapağı kapattı Isıyı öncekinin iki katına çıkartttı "Bu sefer beni yakıp kavuracak" diye düşündüm Pencereden bakıp o yine "daha değil!" diyodu ancak bu defa ustanın yanaklarından bir damla gözyaşının yuvarlandığını gördüm Tam son nefesimi vermek üzere olduğumu düşünüyordum ki,kapak açıldı ve ustanın nazik eli beni çekip dışarı çıkardı Derin bir nefes aldım Hasret kaldığım serinliğe kavuştum
Usta beni yüksekçe bir rafa koydu ve şöyle dedi:"Şimdi tam istediğim gibi oldun Kendine bir bakmak istermisin?"ôna"Evet!!" dedim Bir ayna getirip önüme koydu Gördüğüme inanamıyordum Aynaya tekrar tekrar baktım ve "Bu ben değilim Ben sadece çamur parçasıydım!" "Evet bu sesin!! "Dedi usta , senin acı ve sıkıntı diye gördüğün şeyler sayesinde böyle bir fincan haline geldi Eğer seni bir çamur parçasıyken üzerinde çalışmasaydım,kuruyup gidecektin Döner tezgahın üstüne koymasaydım,ufalanıp toz olacaktın Sicak fırına sokmasaydım çatlayaçaktın Boyamasaydım,hayatında renk olmayacaktı Ama sana gücü kuvveti veren ikinci fırın oldu Şimdi arzu ettiğim şeyler var üzerinde ""Ve ben kahve fincanı şu sözlerin ağzımdan çıktığını hayretle farkettim:"Ustam !! sana güvenmediğim için beni affet !! Bana zarar vereceğini düşündüm Beni benden fazla sevip iyilik yapacağını farkedemedim Basiretsizdim,uzağı görmedim Ama şimdi beni bir sanat eseri yaptığını görüyorum Benim sıkıntı ve acı dediğim şeyleri bana verdiğin için teşekkür ederim !!"
Usta fincanı ,Allah insanı şekillendirir Yeter ki acıdaki hikmeti görelim "Kahrında hoş, lütfunda hoş" demesini öğrenelim  :56:58
Sıkıntılar akıllıca idare edildikleri taktirde karakteri terbiye eder   
s smiles 
alıntı
|
|
|