![]() |
Bu Bir Mesaj Değil Gülüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Bir Mesaj Değil Gülümbu bir mesaj değil, bağışla gülüm! bilsen seni nasıl özlüyorum ![]() ![]() ![]() canımın cankuşusun sen! ![]() ![]() çakırdikenimsin yüreğimde; acısına alıştığım, hep orada kalmasını istediğim ![]() ![]() ![]() elimi uzatmaya çekindiğim ![]() ![]() çıkmasından korktuğum ![]() ![]() ![]() İltihapsın sen! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() iyileşme sakın! ![]() kana dur yaralarımı, kurtlan istersen! ![]() irinlerinde düşeyim hasretine ![]() ![]() ![]() varsın uykularım kaçsın, varsın artsın sayıklamalarım , varsın tavanlar yıkılsın üstüme, gök boşalsın ![]() ![]() ![]() duydun mu? 'mayısta kar yağmış' diyorlar, 'don çalmış' diyorlar yaprakları birde ![]() ![]() ![]() oysa mayıs nerde, ben nerde! ![]() ![]() ben hazandayım; ekimde yani karın yağması daha muhtemel mevsiminde! ![]() ![]() bak! göçü yarıladı kuşlar ![]() ![]() ![]() ben, arta kalan kanatlarına takılıyorum ![]() ![]() ![]() sana geliyorum onlarla, uzak mı yolların? ![]() ![]() bence değil! ![]() ![]() yol yok ki aslında! ![]() ![]() biziz onu kıvrım kıvrım dağlara dayayan, biziz onu ovalar boyu toprağa uzatan, biziz onu dar geçitlerde bitiren, dehlizlere süren, barikatlerde düğümleyen ![]() ![]() ![]() hasreti de biz yarattık aslında! ![]() kayıverdi yüreğimiz arka sokak sevdasına ![]() ![]() ![]() arka sokakta bir ıhlamur ağacı yaydı kokularını, gençlik geldi aklımıza ![]() çok özlemiştik değil mi? ![]() geçtik altından ![]() ![]() ![]() bir rüzgardı işte esiveren düştü taç yaprakları topraklara, sulara ![]() ![]() ![]() ![]() hayır! onları biz serptik avuçlarımızla ![]() ![]() beyaz bir nilüfer gibi nazlanır dururlar dalgalarda ![]() ![]() uzan kıyılarıma! ![]() buradayım işte! ![]() ![]() tükettim yolları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gel yanıma! sana mesaj yazmıyorum bağışla beni gülüm! çünkü cümle kurma özürlüsüyüm ![]() ![]() nerede büyür harfler, nerede küçülür nerede nokta, nerede virgül, nerede üç nokta düzülür ![]() ![]() ![]() kelimelerse kırlangıç; tutamıyorum ![]() ![]() ![]() hecelerimi kurtların yedi bitirdi, beni de özlemin ![]() ![]() ![]() bırakıp gidemiyorum ![]() ![]() bu bir mesaj değil gülüm! açmamıştım daha kalem uçlarını, defter yapraklarını ![]() ![]() ![]() ‘alo! ![]() ![]() kontörü bitti telefonumun, süresi geçti net bağlantımın, çoktan unuttum mektup yazmasını ![]() ![]() ![]() açma televizyonu! haberler sansür ![]() ![]() ![]() bu bir mesaj değil gülüm! ağzım söz öksüzü, tenim yitik zaman ![]() ![]() ![]() ‘beni sev’ demek kuşlara özgüydü, onlar da gitti buradan ![]() ![]() ![]() artık resmimi çekiyor toprak, baş ucunda bir mermer olacak, karadan ![]() ![]() ![]() yada tahta bir perde iki tarih yazacak üstünde, (parantez içi) ilki seninle doğduğum gün, ikincisi; öldüğüm gün sensizlikte! ![]() ![]() ![]() yani, beşinci mevsim sadece ![]() ![]() ![]() gerisi; ne çiçek açmış ıhlamur ağaçları ![]() ![]() ![]() ne yaşanmış arka sokak sevdası ![]() ![]() ![]() ne de ‘beni sev! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bitmiş mesaj, bitmiş mevsimlerin seninle başlayanı, bir resim kalmış yalnızca dört yanı taş çerçeve ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|