Ateş ßazen Düştüğü Yeri Yakmıyor. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ateş ßazen Düştüğü Yeri Yakmıyor.Saat 10 civarı falan ![]() ![]() Telefon![]() ![]() "Yılmaz?" "Evet?" "Ekrem ben ![]() ![]() İzmir'den " " ![]() ![]() Vaay, ağabey hayırdır?" Aynı muhitin çocuğuyuz Kardeşi, üniversiteden arkadaşım Ekrem ağabey, bizden 7-8 yaş büyük![]() ![]() Hayli oldu, görüşmeyeli "Şırnak'ta 5 şehit varmış " Gazeteciyiz ya ![]() ![]() "Maalesef ağabey, mayın " Sesi kırılıyor aniden "Tolga orada ![]() ![]() " Oğlu Ağlıyor kapı gibi adam ![]() ![]() Belli ki o ana kadar zor tutmuş kendini, boşalıyor, ağlıyor![]() ![]() "Var mı şehitlerin arasında ismi?" Çok soru duydum da ![]() ![]() Bu kadar ağırı![]() ![]() Gırtlağım düğüm Tolga ![]() ![]() Gözümün önüne geliyor hergele Okumuyordu kız peşinde koşmaktan, hatırlıyorum ![]() ![]() Demek asker, Şırnak'ta![]() Baba İzmir'de Ben çaresiz Geveliyorum, saçma sapan, "bilmiyorum ağabey, henüz isimler açıklanmadı, sen sağlam dur, o yoktur inşallah " Diyorum ama ![]() ![]() Utanıyorum verdiğim cevaptan aslında![]() ![]() Bu kadar arsız bir temenni olabilir mi? Tolga değilse, Hasan, Hasan değilse, Murat![]() ![]() İlla ki, bir babanın evladı![]() ![]() İlla ki, bir ananın kuzusu![]() ![]() "İnşallah seninki değildir" denebilir mi? Diyorum![]() Yerin dibine geçerek ![]() ![]() "Öğrenirsen, arar mısın?" diyor Biraz daha saçmalıyorum ![]() ![]() Kapatıyoruz Sigarayı bırakmam mümkün değil Saldırıyorum hemen, oraya buraya Yok İsim yok Bir yandan da, düşünmek istemediğim durumu, düşünüyorum![]() ![]() Ya Tolga'ysa![]() ![]() Ne diyeceğim yani, telefon açıp? Ne diyor acaba, şehit ailelerinin kapısını çalan komutanları? Kaç bin defa yaşadılar bu durumu![]() ![]() "Vuruşmak daha kolay, inan" demişti bir subay bana, "analar, o haberi duyunca, öyle bir bakar ki sana, o gözleri ömrünün sonuna kadar unutamazsın ![]() ![]() " Hiç anlamamışım ne demek istediğini, bu ana kadar ![]() ![]() Öküz gibi dinlemişim meğer Saat 12 45![]() ![]() Şehit sayısı, 6'ya çıktı Saat 13 33![]() ![]() Anadolu Ajansı duyurdu Başbakan, "5" askerimizin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı'na başsağlığı mesajı göndermiş![]() Şehit 6 ![]() ![]() Başsağlığı 5 Evlatlarımızın öldürülme hızına bile yetişemiyorlar ![]() ![]() İsimler hâlâ yok Bir umut, haber kanallarını zaplıyorum ![]() ![]() Cannes film festivali var, bir tanesinde Öbürü, borsanın hacmini anlatıyor Saat 13 55![]() ![]() 14 07![]() ![]() 14 23![]() ![]() Çalmasın diye dua ediyorum Çalıyor Bu sefer yenge Baba atmış kendini sokağa, dayanamamış beklemeye Ana yüreği sarılmış telefona "Var mı?" Nasıl çıktı ağzımdan, bilmiyorum ![]() ![]() "Yok abla, ben de tam sizi arayacaktım, şükür ki yok, isimler hep başka " Bir çığlık ki, anlatamam Ekrana oturuyorum ![]() ![]() Parmaklarım hiç olmadığı kadar dermansız, tuşlar hiç olmadığı kadar ağır ![]() Gözüm televizyonda ![]() ![]() Hayat, lay lay lom arkadaşlara![]() ![]() Hiçbir şey olmamış gibi![]() Umursamaz İlgisiz![]() ![]() Neşeli hatta İsimlerden ses seda yok Tek bildiğimiz, 6 koçumuz daha düştü Rakamdan ibaret![]() ![]() ![]() Kaç bin baba bekliyor acaba şu anda? Kaç bin ana? Eş, nişanlı, sevgili? Böylesine bir utançla yazı yazmadım bugüne kadar ![]() ![]() ![]() Aklım yalanımda ![]() ![]() Kulağımda çığlık Ve, saat 15 05![]() ![]() Tolga yok, Vedat var Vedat Dayıoğlu, Antalya Bayram Bolat, Konya Atıf Günkan, Niğde Bekir Çakır, Adana Mahir Yıldırım, Aydın Samet Kırbaş, İstanbul Kulağımda çığlık YILMAZ ÖZDİL |
|
|
|