![]() |
Siz Aşktan Ne Anlarsınız Bayım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siz Aşktan Ne Anlarsınız BayımÇok şey öğrendim geçen üç yıl boyunca Alt katında uyumayı bir ranzanın Üst katında çocukluğum ![]() ![]() ![]() Kâğıttan gemiler yaptım kalbimden Ki hiçbiri karşıya ulaşmazdı ![]() Aşk diyorsunuz ![]() Limanı olanın aşkı olmaz ki bayım! Allah'la samimi oldum geçen üç yıl boyunca Havı dökülmüş yerlerine yüzümün Büyük bir aşk yamadım Hayır Yüzüme nur inmedi ![]() Gözyaşlarım bitse tesbih tanelerim vardı Tesbih tanelerim bitse gözyaşlarım ![]() ![]() ![]() Saydım ![]() ![]() Aşk diyorsunuz ya Ben istemenin Allahını bilirim bayım! Çok şey öğrendim geçen üç yıl boyunca Balkona yorgun çamaşırlar asmayı Ki uçlarından çile damlardı ![]() Güneşte nane kurutmayı Ben acılarımın başını evcimen telaşlarla okşadım bayım ![]() Bir pardösüm bile oldu içinde kaybolduğum ![]() İnsan kaybolmayı ister mi? Ben işte istedim bayım ![]() Uzaklara gittim Uzaklar sana gelmez ![]() Uzaklar seni ister ![]() Süt içtim acım hafiflesin diye Çikolata yedim bir köşeye çekilip Zehrimi alsın diye Sizin hiç bilmediğiniz ![]() İlahiler öğrendim ![]() Siz zehir nedir bilmezsiniz Zehir aşkı bilir oysa bayım! Ben işte miraç gecelerinde Bir peygamberin kanatlarında teselli aradım ![]() Birlikte yere inebileceğim bir dost aradım ![]() Uyuyan ve acılı yüzünde kardeşimin Bir şiir aradım ![]() Geçen üç yıl boyunca Yüzü dövmeli kadınların yüzünde yüzümü aradım ![]() Ülkem olmayan ülkemi Kayboluşumu aradım ![]() Bulmak o kadar kolay olmasa gerek diye düşünmüştüm ![]() Bir ters bir yüz kazaklar ördüm Haroşa bir hayat bırakmak için ![]() Bırakmak o kadar kolay olmasa gerek diye düşünmüştüm ![]() Kimi gün öylesine yalnızdım Derdimi annemin fotoğrafına anlattım ![]() Annem Ki beyaz bir kadındır ![]() Ölüsünü şiirle yıkadım ![]() Bir gölgeyi sevmek ne demektir bilmezsiniz siz bayım Öldüğü gece terliklerindeki izleri okşadım ![]() Çok şey öğrendim geçen üç yıl boyunca Acının ortasında acısız olmayı ![]() Kalbim ucu kararmış bir tahta kaşık gibiydi bayım ![]() Kendimin ucunu kenar mahallelere taşıdım ![]() Aşk diyorsunuz ya ![]() İşte orda durun bayım Islak unutulmuş bir taş bezi gibi kalakaldım Kendimin ucunda Öyle ıslak ![]() Öyle kötü kokan ![]() Yırtık ve perişan ![]() Siz aşkı ne bilirsiniz bayım Aşkı aşk bilir yalnız |
![]() |
![]() |
|