![]() |
Kırgınım... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırgınım...kırgınım… beni yüreğime kırgın bırakan herkese; bir şehre ![]() bir dünyaya ![]() bu dünyanın ![]() ![]() sözlerini ![]() ![]() -bir çocuk gibi- yüreğimin elinden tutup ![]() ![]() vefayı sadece o’ndan ummak ve ona vefalı olmak istiyorum… kırgınım ![]() elimden oyuncağımı alanlara ![]() yüreğimle oynadığım oyundan bahsedince benimle alay edenlere ![]() dostum bildiğime değer vermeyenlere ![]() yüreğimin ayağıyla yürüyüp gittiğim mekanı beğenmeyenlere ![]() onun telkiniyle tutunduğum dalı kesenlere ![]() onun sözünü dinlediğim vakit ![]() kırgınım ![]() bir lahzacık ömürde tûl-i emelleri hatrına ![]() ![]() bir lahzacık huzur için ![]() yürek mabedimi -tûl-i ömürde dahi- onarılamayacak kadar çok talan edenlere ![]() yürek mabedime destûrsuz girenlere; zoru kullananlara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() biraz da kendime kırgınım ![]() biraz da kızgın… yüreğimi herkesin bırakmasına rağmen ben de bir vakt-i seherde bırakabildiğim için ![]() biraz da kendime kırgınım ![]() pişman olacağım adımları atarken yüreğime sormadığım için ![]() -o ![]() sol tarafındakini ihmal edenlerin sözlerine değer verebildiğim için ![]() yüreğimin tutunduğu etekleri bırakıp ![]() biraz da kendime kızgınım; güneş hırsızlarına ![]() ![]() sır bildiğimi ![]() ey sır! içimde kalsaydın keşke… içimi aydınlatsaydın keşke… içimde hissetseydim yakın olan’ın yakınlığını; -güneş’in aydınlığında- ey sır! uçurmasaydım yürek mâbedimden seni ![]() seninle yükselmeye talip olabilseydim semaya ![]() ![]() ey sır! bahsetmese miydim senden kimselere ![]() kimselerin olmadığı yerlerde seni içimde beslese miydim? bencil mi olsaydım yoksa sevmek konusunda … ey sır! içimde ![]() ben kırılırım ![]() ![]() ben kızarım kendime… yeter ki sen ![]() içimde mahfûz olan sevdanın adı ol! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -haddim değil ki zaten bu- hem ben sana niyaz etmekle hiç mahrûm ve mahsûn olmadım ki… ![]() |
![]() |
![]() |
|