![]() |
Lâl Oldum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lâl OldumGece olduğunda seni aydınlatan hilal oldum ![]() Uykuya daldığında rüyanda gördüğün hayal oldum ![]() Sana yakın olayım diye, damarlarında dolaşan kan oldum; bir hâl oldum sana kavuşayım diye, hamal oldum seni taşıyayım diye, ve saçlarına dokunayım diye, tenini okşayan rüzgar oldum ![]() Lâl oldum ![]() ![]() ![]() Mum gibi eriyip aktığında seni saran alev oldum ![]() Kışın soğuk ayazlarında seni koruyan duvar oldum ![]() Yazın sıcak günlerinde, hastalanmayasın diye, gölgen olan bulut oldum ![]() Hayat oldum yaşayasın diye, nefes oldum soluklanasın diye, ve beni unutmayasın diye, benliğine kazınan isim oldum ![]() Lâl oldum ![]() ![]() ![]() Gök yüzüne bakıp bir dilek tuttuğunda kayan yıldız oldum ![]() Sığınacak gölge aradığında, iri cüsseli bir meşe oldum ![]() Susuzluğunu gideresin diye, sokak başında çeşme oldum ![]() Soru oldum cevabını arayasın diye, tasa oldum düşünesin diye, ve hislerini yazasın diye, kalem oldum kağıt oldum ![]() Lâl oldum ![]() ![]() ![]() Hüzünlenip ağladığında akan gözyaşın oldum ![]() Gülümsediğinde etrafında uçuşan pervane oldum ![]() Mest olasın diye, kulaklarında yankılanan nağme oldum ![]() Kitap oldum okuyasın diye, çiçek oldum koklayasın diye, ve sevdiğimi söylemeden bilesin diye, ağzı kilitli, lâl oldum |
![]() |
![]() |
|