A$K |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
A$KAŞK KELEBEK GİBİDİR Kimin aşk yarası yoktur ki? Bu satırları okuyan herkes illaki "kendine düşeni" anlayacaktır ![]() Bırakın gitsin ![]() ![]() Aşk bir kelebek gibidir Bu, yalnız olanlara; Aşk bir kelebek gibidir peşinden koştukça hep senden kaçar![]() En iyisi bırak uçsun, inan ki hiç beklemediğin bir anda gelip omzuna dokunuverir![]() ![]() Aşk mutlu eder, bazen de üzer![]() ![]() Ama aşk özeldir, aşkını hak eden birine sunarsan eğer![]() Bu, sevgilisi olanlara; Aşkın amacı birileri için "mükemmel insan" olmak değildir Seni mükemmelliğe en çok yaklaştıracak insanı bulmaktır![]() Bu, çapkın olanlara; Sevmediğin birine asla "seni seviyorum" deme ![]() İçinde olmayan duygulardan varmış gibi sözetme![]() Kimsenin hayatına kalbini kırmak için girme![]() Sevgi dolu bakan gözlere asla yalan söyleme![]() Çünkü birine verebileceğin en büyük acı, aşık olmadığın birini kendine aşık etmektir Bu, evli olanlara; Seven insan "senin hatan" yerine "özür dilerim" diyendir "Neredesin" yerine "ben buradayım" diyendir![]() "Nasıl yaparsın" yerine "niye yaptığını anlıyorum" diyendir![]() Ve aşk "keşke" yerine daima "iyi ki" diyendir![]() ![]() Bu, evlenmek için gün sayanlara; Bir kadın ve bir erkeğin birbirleri için ne kadar uygun olduğu, birlikte geçirdikleri zamanın değil, birbirlerine duyduklari aşkın ne kadar sürdüğüyle anlaşılır Bu, kalbi kırık olanlara; Kalp yarası siz kanatmaktan vazgeçinceye kadar sürer ![]() Ve ilacı bu acıya alışmak değil, ondan ders çıkarabilmektir Bu, aşık olmaktan korkanlara; Aşka düş ama tökezleme ![]() Anla, ama bekleme![]() Paylaş ama isteme Yaralan ama asla acıyı içinde büyütme![]() ![]() Bu, sevdigini fazla sahiplenenlere; Sevdiğinin bir başkasıyla mutlu olduğunu görmekten daha acı bir şey varsa, o da sevdiğinin seninle mutsuz olduğunu görmektir ![]() Bu, aşkını itiraf etmeye çekinenlere; Sevdiğinden ayrılınca aşk acı verir ![]() Sevdiğin seni terk edince daha da çok acı verir![]() Ama en acısı, onu ne kadar sevdiğini bilmesine hiç firsat vermemektir![]() e bu da, dönmeyecek birini hala bekleyenlere; Hayatın en hüzünlü anı, deli gibi sevdiğin insanin buna hiç değmedigini gördüğün andır ![]() Ve en büyük kaybın onun için harcadığın yıllardır![]() Senin aşkını bu gün hak etmeyen, bil ki 10 sene sonra yine hak etmeyecektir![]() ![]() Bırak, gitsin![]() ![]() |
|
|
|