![]() |
Dön Ki Yokluguna Biraz Sen Bırak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dön Ki Yokluguna Biraz Sen BırakHeybemde birikti sustuklarım nicedir ![]() ![]() Kelimelerimse vahşi bir hayvan kadar aç ve saldırgan ![]() ![]() ![]() ![]() İç kanamalı koleksiyonlarım var yüreğimde suskunluğumdan kalan ![]() ![]() Ateşkes bozuldu, kalem kağıda saldırdı işte, beş para etmez şimdi binlerce “sus” ![]() ![]() can dökecek mürekkebim, katle fermandır bu, sükutum sus pus… Dört mevsim hükümsüz, yokluğunla mevsimlerime gurbet düştü yar, hüznü çağırıyor baharlarım ![]() ![]() Yaprak yaprak hazan gazellenmiş yarınıma ![]() ![]() Gelinlik mevsimi geçmiş ömrün, kefen makamında badem çiçeklerim ![]() ![]() Herkese “ilk” olan, bana “son” oluyor nedense ![]() ![]() Sevdam, sen mi geç kaldın, ben mi erken geldim, erkenciliğimden mi yoksa “her” şeyime “hiç” kalmışlığım? ![]() ![]() Deltasını bulmuş gözlerinin renginde, göz yaşlarım ![]() ![]() ![]() ![]() Kırkikindilere benzemiyor bu yağmur, sanki kırk ömür yağmaya and içmiş sağanak sağanak ![]() ![]() Her dere, her ırmak, her nehir akar, yatağını bulur ![]() ![]() Yatağına muhtaçlanmış bir nehir şimdi omzunu arayan başım ![]() ![]() ![]() Sözüne sadık, bulsa son damlasına kadar ç-ağlayacak… Gönüllüsüyüm her eceli gelmiş vuslatın teneşirine ![]() ![]() Her gidişin, karanlığına kendimi gömdüğüm bir mezar yalnızlığı kazıyor içimde ![]() ![]() Sevdam, gelişinle aldığım her nefesin bedeli bin ölümse, razıyım Habil’in kaderine bin kere… Bir Habil’e bin mezar kazmak düştü, Kabil şaşkın haline ![]() ![]() Şimdi cenaze merasimleri yasaklanmış, toplu mezarlar kazılıyor ölü düşlere ![]() ![]() Parçalanmış cesetler birikmiş ayrılığın ayak izlerinde ![]() ![]() Biliyorum, gitmen gerek yine de ![]() ![]() ![]() ![]() ölü düşlerimin mezarlarına basmadan git, yoksa “kal”larım ayağına dolanacak ![]() ![]() Her gidiş bitiş değildir bilirim ![]() ![]() Yeter ki yitme, yitirme aşkı, ben beklerim, dönüşünün umuduna günlerimi asarak… ne olur dön sevdam ![]() ![]() yine gidecek olsan da dön… dön ki, yokluğuna biraz sen bırak |
![]() |
![]() |
|