![]() |
Sol (Uğ) Um / Yıldızlarıda Götür |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sol (Uğ) Um / Yıldızlarıda GötürSol(uğ)umda büyüyen acı ![]() Uzun bir çizgi olan adım ![]() Ve kırıldığım günleri taş yapıp denize attım ![]() Varlığının varlığıma mülteci oluşu ![]() ![]() ![]() Ve sis çöktü sevgimin üzerine ![]() ![]() Sana küsmüş düşlerimi, gülüşlerimi dün barıştırdım ![]() ![]() ![]() Gözlerinin yokluğunda çocuk sesleri büyür ![]() Bir ben daha eksilirim sana ![]() Ama dik durarak, inatla ![]() Devşirmeyeceğim artık beni bana ![]() Suskun bir ilahi olursun akşam üstülerime, Güne değdiğim ilk demlere ![]() Ve durulurum adına ![]() Sıyrılıp gün/ahından ah olurum sevgimin titreyen yanına ![]() Seni saklarım, çoğaltırım seni olmadığın ve olmayacağın günler için ![]() ![]() yeniden nefes nefese, soluk soluğa ![]() Dilsiz zamanımsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelmeyişlerin birikir ![]() Sonra susarım içimde koca bir münkir ![]() Ve eşkıyayım bu sevdaya kebir mi kebir ![]() Baştan ayağa ba(kış)ınım ![]() Bakışından arta kalanım ![]() Sabahlarım iştahsız giriyor güne, öyle hevessiz ![]() Sensiz ![]() Sessiz ![]() Ve arttıkça artıyorsun içimde iz iz ![]() Baştan ayağa gönül kesilmek, Her an sen diye diye seni çoğaltırken biraz daha eksilmek ![]() Hiç eskiyemeyen b/akışlarla b/akmak ardın sıra ![]() Umutlarımı gemi yaptım yol almak için sana, Yol olmak için sana ![]() Ama içimden geçmiyor da değil; yalan! Sonra yanar insan ![]() ![]() Sesini duyduğum andan beri tutkulu sesim, Tutkun sesim, Konuşsa da susar sesim ![]() Kapattın bütün kapıları yüzüne yüreğimin, sana varış daha da dolambaçlı artık ![]() ![]() ![]() Sana yazmayı istemek, sana gelmeyi istemek intihar tadında Ama akıl yok oluyor, yokluğun varlıkla kol kola olduğu o anda ![]() Kesik kesik yaşamak ![]() Kurulan düşlerin olmayışlığında asılı kalmak, Sonra düşüp düşlerin düşkünlüğüne batmak ![]() Düşsüz kalmak ![]() Ve aşkın bir adının da ‘yok’ olduğunu anlamak ![]() Ama sen boyu yaşamak yine de, Yürekle !! Az ile çok, Kısa ile uzun, olmak ile olmamak arasında ![]() Tutup içini biraz daha sevmek ![]() Yok’u severek ‘var’ etmek ![]() Şimdi gönlüm yolda, sevgim yolda ![]() Buradayım dersen bulacaklar seni içimdeki çocukla ![]() Solumda y/atan sol(uğ)umla… *** Geceler biriktirmek Gecelerde seni biriktirmek Biriktirirken seni Kendimi bitirmek Tüm mumlar sönmek üzere ![]() *** Dikmedim hiçbir yaramı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dikemedim ![]() ![]() ![]() ![]() Ya / r nereye tutunsun ellerim? Hadi Hadi çekinme Beni bir daha vur Ellerini titretme Canım fazla yanmasın ![]() Sevmem yarım kalmışlıkları bilirsin Hadi vur Yarım kalmasın Senin terk ettiğin kentte gölgelerin dolaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Söktüm!! Atamadım bendeki eğreti duruşunu Sonra yeniden diktim yerine Senin sevdiğin çiçekler bitti diktiğim yerde ![]() Hani sardunyaların vardı ya Ve papatyaların ![]() Rüzgarlarla kavgalıyım hanidir, savurur seni ve her rüzgar bana doğru eser ![]() Bunu ben istedim ![]() Güle güle derken beklemenin çaresizliği ![]() Dön ne olur derken acazetimin düştüğü acizliği ![]() Ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yokluğun eser yüzüme doğru, korkarım nefes almalardan ![]() ![]() Esme yüzüme doğru Dolma içime içime ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlemedin!! *** Sonra yeniden küstü düşlerim gülüşlerimden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sustuk Kesilen soluktuk *** Yıldızları da götür Dökülsün ateş böceklerimin safir gözleri Kör bir yaşamak kalsın ardında ![]() *** Hayır !!! Hayır gitme / Dayanamam Yıldızlarında kalsın / Ben gideceğim İlk ölen ölüye adımı vereceğim!!! |
![]() |
![]() |
|