![]() |
Şimdi Ölmeli/Yim Biliyorum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şimdi Ölmeli/Yim BiliyorumŞimdi ölmeli/yim biliyorum ![]() Bir ben ölüyor kalbimin en derin yerinde ![]() ![]() Bir mezar kazıyorum gözlerinin derinliği miktarınca ![]() ![]() Özledikçe seni, Bende sen olup kopuyorum yabancı tenlere ![]() ![]() Gidiyorum farkında değilsin ![]() ![]() ![]() Ölüyorum yavaş yavaş ![]() ![]() Bilecek değilsin ![]() ![]() Öyle derin bir uykudasın ki, Gözlerim gözlerin içine baka baka eriyorum ![]() ![]() ![]() Şimdi susmalı/yım biliyorum ![]() ![]() Sana söz vermiştim ya ![]() ![]() Sözlerimi unutmadım henüz ![]() ![]() ![]() Hala dudaklarımda dudak izlerin ![]() ![]() Hala ıslak gözlerindeki deniz ![]() ![]() Ve hala taze içindeki sonbahar ![]() ![]() Ve hala taze tonda sana bir türlü yakıştıramadığım siyah ![]() ![]() ![]() Şimdi bitmeli/yim biliyorum ![]() ![]() Bir kutu çikolota alıp ellerimize, Hiç uğramadığımız bir köyün çocuklarına dağıtmak hepsini ![]() Sonra senin rüzgarlı tepe buluşmak seninle ![]() ![]() Sırtımızı denize döndürüp, Bir ağacın gölgesinde düşlemek kollarımızdaki ölümü ![]() ![]() Ve sonra yürümek çırılçıplak denizi ![]() ![]() Korkmadan ![]() ![]() ![]() Acıya sığınmadan ![]() ![]() Bulutlara uzanmak öylece ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi özlemeli/yim biliyorum ![]() ![]() Ellerimde kanayan bir iz ![]() ![]() Sana sırtını çevirmiş bir yüz ![]() ![]() Kirlenmiş bir geçmiş dururken aynamda Rehin bir geleceğe düştü heybem ![]() ![]() Uykularım paramparça ![]() ![]() Özleminde aldığım dil altı sözcüklerim de yetmiyor ![]() ![]() Uzat diyorum sesini bana, Sen daha da çekiyorsun tınılarını dudaklarımdan ![]() ![]() Kaç ay oldu dudaklarında rehin kalmayalı ? Kaç mevsim geçti ellerinin içinde ter olup akmayalı ? Şimdi ölmeli/yim biliyorum ![]() ![]() ![]() Önce senden, Sonra tüm bulutlardan özür dilemeliyim ![]() ![]() ![]() Çünkü eriştiremedim ayaklarını mutluluğa ![]() ![]() El çektiremedim üzerinden matemi de siyahı da ![]() ![]() İçindeki yalnızlığa bir kurşun olmalıydım ![]() ![]() ![]() Yüreğine değen özlem değil ![]() ![]() ![]() Sana uzanan yol olup boyanmalıydım ziftlere ![]() ![]() Sonra senin terinde temize çekmeliydim tüm harflerimi ![]() ![]() Şimdi ölmeli/yim biliyorum ![]() ![]() ![]() Yüreğimin kuyularına sarkıtılmış bir yemin ![]() ![]() Ellerime tutuşturulmuş bir ilan ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzüme sürülmüş bir iz’an ![]() ![]() Ve avuçlarımdan kayıp giden bir masal ![]() Ve senden kalan bir dipnot gözlerimde kanayan ![]() ![]() " Hani hep ahizenin diğer yer alan topuklu ayakkabılarının sesi ![]() ![]() ![]() O topuklu ayakkabılarının sesine tutundum ben hep ![]() ![]() Her sabah uykusuz yüreğimi sesinle uyandırdım ![]() ![]() Yalnızlığınla yoğurdum içimdeki çocuğu ![]() Susuzluktan kırılan yüreğimin tüm çöllerinde bulut bulut özlemini sağıp içtim ![]() ![]() Şimdi bir gül diktim yüreğimin kanayan yanına ![]() ![]() Ölümün en güzel yerine işledim adının baş harfini ![]() ![]() Yüreğimin sağına seni, Diğer yanına Cenneti heceleyip Bir hayat düşledim gözlerimin en düş sahifesine ![]() ![]() Bir dirhem huzur kattım sözlerime ![]() ![]() Bir de seni ![]() ![]() Ölümü sana kavuşma addedip Bıraktım içimde birikmişleri boşluğa ![]() ![]() Azat ettim gönlümdeki tüm yeminleri ![]() Sana kavuşmanın haram olduğu bu cümlede, Seni bende bir kurşun gibi işleyip sözüme, Ölümü hediye eyledim sensiz gönlüme ![]() ![]() Mutluluk safına durdum şimdi ![]() ![]() ![]() Al beni ey ölüm beni benden ![]() ![]() Çek beni fani tenimden ![]() ![]() ![]() Ve bir an evvel kavuştur beni ![]() ![]() Çıplağım şimdi ![]() ![]() Çünkü sen/sizim ![]() ![]() Kavuşmak; " sen " ise eğer ![]() ![]() ![]() " Ölüm " sen kadar güzel ise eğer ![]() ![]() Şimdi ölmeli/yim biliyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|