![]() |
Bu Gece Kendimden Geçtiğim Kadarım.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Gece Kendimden Geçtiğim Kadarım..Bu gece kendimden geçtiğim kadarım ![]() ![]() Hazırdım aslında ama açmak için zamanını bekleyen çiçeklere özenmiş küçük bir yürek taşıyordum göğüs kafesimde ![]() Biriktirdiğim iyiliklerimi bedelsiz veriyorum şimdi köşedeki eskiciye ![]() ![]() Şaire özenip artık demir almak günü gelmiştir diyorum kendime usul usul yol alıyorum ![]() Yaptığım hiçbir yolculuğa benzemeyecek bu hissediyorum ![]() ![]() Ey yâr ![]() ![]() Ne zaman sana gitmeye kalksam bütün yollarım sokağına çıkıyordu gitmek denildiğinde bildiğim tek adres kapın oluyorsa bundandır ![]() Şimdi kapılarına astığım bütün mevsimleri doldurup ceplerime kendime gidiyorum haber vermeden kimselere ![]() Azık ediyorum kendime satırlarımı bütün cevapları ve bütün soruları ![]() Altına imzalar attığım mağlubiyetlerimi iliştirip dudaklarımın kenarına gamzeme komşu yapıyorum ![]() Kadınımm bu gece kendime kalıyorum ![]() Hayallerini toplayıp alt alta yoktan var etmelerimi izledim gecelerce ![]() ![]() Bilirsin yokluğun daha tanıdıktır suretinden ama şikayet etmedim Tanrı saklasın beterinden ![]() ![]() Bu gece yokluğunu bırakıp avuçlarına elimde kaldığın kadarı ile gidiyorum kendimi bulmaya ![]() Ey hayat ![]() ![]() ![]() ![]() Gül dedin güllere inanıp sensiz nefes aldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madem ki zaman karaya vurma vaktidir gitmeden sana çıkıyor yollarım bu gece ![]() Hadi ben denizinde bir balığım ![]() ![]() ![]() Hayattan sana kadardır yollarım ![]() ![]() Şimdi ister al koynuna ister beklet kapında ![]() Ben senden habersiz büyüttüm içimde sana dair senden kalan ne varsa ![]() Çok değil bir kaç dakika sonra düşerim sayfana ![]() ![]() ![]() Ey yâr ![]() ![]() Git dediğinde gider mi sanırsın benden bu sevda ![]() ![]() ![]() Sorma sakın hiçbir yakamoz senin mavine yakıştığı kadar yakışmadı hiçbir maviye ![]() ![]() Seni düşünüp içtiğim sigaranın yerini alamadı nefes diye içime çektiklerimin hiçbiri ![]() Şimdi sus sakın konuşma ![]() Bana gitmekten söz etme gidip dönememeyi çıkar aklından ![]() ![]() ![]() Gelemem diyorsun inanmak istemiyorum ![]() Gelmeyeceğini düşündükçe kendime sığmıyorum ![]() ![]() Ey yâr ![]() ![]() Adın çoktur anlamın tek ![]() ![]() Şimdi ne zaman gitmekten söz etsen bunlar gelsin aklına tek tek ![]() Adımladığın yolların yolum olsun bilmeyerek öylece adres sorar gibi gel bana ![]() ![]() Elinde benden bir iki mısra kime sorsan söyler nasıl olsa ![]() Bıraktığın adam bıraktığın kumsalda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gece ![]() ![]() Bir hesaplaşmadır çoğu zaman Gideni gelenden çok olan ![]() ![]() Gece ![]() ![]() Tek başınalıktır çoğu zaman Kaybettikçe yalnızlaşan ![]() ![]() Gece ![]() ![]() Hayatın ta kendisidir çoğu zaman Onunla bitip onunla başlayan ![]() ![]() * Yazının bir kısmı MB sayfasında güzaltı'na yorum olarak yazılmıştır ![]() Ben en lâl zamanlarımda sevdim seni ![]() ![]() Ne zaman benden uzaklaşan bir gölge görsem eksilir tükenmez sandığım umutlarım ![]() Her gidiş beraberinde götürür avuç dolusu zamanı her gidenin ardından küçülür insanın yaşı ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi seni ne kadar sevsem diyorsun ya tek söz etmeden bir romanı anlatır gibi sev beni ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi yazmayan kalemleri bırakıp bir kenara gözümün yaşı ile düşerim notlarımı beni ne kadar sevdiğini umursamadan göz kırpıyorum sırtındaki yakamoza ![]() ![]() ![]() Uzaklardan geliyor şehrime bu soğuk ![]() ![]() Ya da dudakların susup yüreklerin ezbere söylediği şarkıların hangisinden haberdar olurlar o kadar yukarda iken ? Şimdi makamsız şarkıların öznesiz sözlerine özeniyorum ![]() ![]() ![]() Fonda yine bir gitar sesi hafızamın tozlu raflarından indirdiğim bir şarkının esiri oluyorum ![]() Gece gibi sevsen beni diyorum farkında olmadan itiraf ediyorum en yasaklı yanlarımı ![]() ![]() ![]() ![]() Gece ![]() ![]() Ne çok yakışıyor gözlerine ![]() ![]() Ne varsa sana yakışan güzel görünüyor gözlerime ![]() ![]() ![]() Sen konuşuyorsun ben çözülüyorum ![]() ![]() Sen susuyorsun ben düğümleniyorum ![]() ![]() Tek kaçışım mısralarım oluyor sonra alıp kalemi elime seni sana yazmaya başlıyorum yine ![]() ![]() ![]() ![]() Sevdiğin bir şarkı açıyorum sonra ![]() ![]() ![]() Yenik düştüğüm heyecanlarımı toparlayıp satır aralarında yeniden karşına çıkıyorum yalınayak öylece ![]() ![]() ![]() Gel diyorum avazımın çıktığı kadar susmalarım ile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zordu kimbilir belki imkansız diyen bile olmuştu ![]() ![]() Şarkıları satırları geceyi ve maviyi yükleyip heybeme sana geliyorum ![]() İstersen sustur şarkıları satırları sil yazıldığı yerden ![]() ![]() Aşktır bu aşkın tadı seninle çıkar ![]() Yenik düşen heyecanlarımı kaldırıyorum yerinden ![]() Unutma tek sözüne bakar ![]() Başla dersin bıraktığın yerden başlar ![]() ![]() Meğer ne kadar çok bırakmışsın bende kendini ![]() ![]() Gece ![]() ![]() Fonda sensizliğe inat senli bir şarkı duvarlarımda hayalinin gölgeleri ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul soğuğa teslim birkaç gündür ![]() ![]() ![]() ![]() Sensizlik yüreğe ağır gelir sanırdım ilk günlerde ne kadar safmışım ![]() Sanki sadece yüreğe gizlemişim seni bir orası acır sanıyorum olmadığın anlarımda ![]() Ey yâr ![]() ![]() Adının anlamını bilemezsin kadar ![]() ![]() ![]() ![]() Zaman bana baktığın anların toplamını ifade eder sadece ![]() Ne gün hesaplanır sen varken ne de gece ![]() ![]() ![]() ![]() Sensizlik tuhaf şey aslında ![]() Yokluğunda kurulan hayalleri kırılan kalemleri uzayan geceleri bir kenara bıraksak ![]() ![]() Canımın çekilmelerini unutsam mesela yastıktaki çukuru yatağın soğukluğunu ![]() Eksilirsin zannederdim ![]() ![]() ![]() Ne kadar varsan o kadar yakarsın yani ![]() Meğer ne kadar çok bırakmışsın bende kendini ![]() ![]() Hayatın herkes için tüm sıradanlığı ile devam etmesini hayretle izliyorum ![]() İstanbul sanki seni dün gece aldattığım şehir değilmiş gibi karşılıyor sabahında güneşini ![]() ![]() ![]() Bir ben yetmiyorum kendime bir ben eksiliyorum ![]() Giden sensin halbuki biten ben oluyorum ![]() Ey yâr ![]() ![]() Aşkının en yasak halini topladım satır aralarında ![]() ![]() Şimdi ipe sapa gelmez hallerdeyim ![]() ![]() Tenim tenine yangınlarda ![]() ![]() Bilirim en kurak yerlerimde bıraktın izmaritini ![]() ![]() ![]() Bu gece varlığına oynadım son eli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gittin gidebileceğini zannettin Gittin gidersen biter zannnettin Gittin yokluğun varlığını yener zannettin Gittin bitmeyeceğini akıl edemedin ![]() ![]() Belki Bir Melek Yazmak insanın kendini bulması değil midir aslında ![]() ![]() İyi misin diye soranlara sadece nefes alabildiği için iyi olduğunu söylerken içinde kopan fırtınalardan bihaber olmalarına aldırmamak nasıl açıklanabilir ki başka türlü ![]() Kendince aşkların en güzelini yaşayıp hasretlerin en çekilmez olanını çektiğine kendini inandırması bundandır aslında ![]() ![]() Güz olur eser rüzgar ![]() ![]() ![]() Sarı yaprakların hayranıdır kimisi ![]() ![]() Aşkları gelir gözünün önüne dalından düşen o sarı yapraklar misali zaman içinde yüreğinden kopup gidenleri hatırlar ![]() Mevsim hüzün mevsimidir nasıl olsa ![]() ![]() Kimi zaman yağmur altında bir bankta gelir mıhlanır aklına insanın o terk ediliş kimi zaman cama hayali parmaklarla yazılan elvedalara takılır kalır ![]() Herkes kendi yağmurunda ıslanır bu mevsimde ![]() ![]() Yüzü gözü içi dışı sırılsıklamdır artık ![]() ![]() ![]() Mevsimler gibi farklı farklı kimliklere bürünmüştür kimi zaman ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gidişin bir tercihin ardından bürünülen kimlik yokluk olunca bir anda anlamını kaybeder etrafındaki her şey ![]() ![]() ![]() Kalabalıklar arasında tek başınalığı o anlara denk gelir ![]() ![]() Geçmişinden kalanlara yakalanmamak için gizler kendini duvarların arasına ![]() Daha önceleri ürkütücü gelen karanlık artık bir zırh gibi kaplar bedeniyle beraber ruhunu ![]() ![]() Artık uzun uzun susmaların tek failidir ![]() ![]() Bilir halbuki kitap aralarında kelimeler kurutmuştur ona ![]() ![]() Susmaların ardından mısralar uzun bir veda cümlesini andırır çoğu zaman ![]() ![]() Eskitir mısraları satır aralarını yoklukla doldurmuştur ![]() ![]() Yokluk içini doldurabildiği tek anlam hüzün parmaklarının ucundan dökülenlerin en iyisi olmuştur ![]() Zamanın o akılalmaz devinimleri arasında yosun tutamayan taşlar misali sağa sola savrulan bir yüreğin harap bitap bir halde çaresizliğin ellerinde tükenişini izler insan ![]() ![]() ![]() ![]() Bugüne dek mısra mısra gelişleri hayal edip fütursuzca yazan parmakları artık kendisi için bir iki satır karalayacaktır ![]() Duvarlarındaki geçmişi silip artık gizlenecek herhangi bir yüz bırakmamak en iyi başlangıç olabilir mesela ![]() ![]() Camları mı açsak acaba ![]() ![]() Karanlık gecenin hükmü olsun bundan sonra bir mum alevi yetsin mesela karanlığımı yırtmaya ![]() Eskiye dair ne varsa değiştirsem bir eskici ile ![]() ![]() Bir nota bir satır ile tanıklık etmeyi bırakıp tüm yaşananlara taze umutlar yeşertsem mesela çıkmaz denilen yerlerden ![]() Ne gerekir ki mesela ![]() Bir çift söz taze bir nefes ![]() Kimbilir belki bir melek ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|