![]() |
Aşk Seni Sevmenin Dil Bilgisidir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Seni Sevmenin Dil BilgisidirAşk ki seni sevmenin dilbilgisidir ve tek kuralı kendinden vazgeçmektir ![]() ![]() dilersen sana ip uçlarını vereyim ömrümün belki tutmak istersin eylül kokan ellerimden ya da tutunmak istersin bulutlara mavisi çekildiğinde gök-yüzünün ve ağlarsın bir zaman gri ve siyah aşk kuraklığına bürünürken hüznün hadi gel ![]() ![]() aşkın çıkmaz vakitlerinde sabah ezânlarıyla bir şiire düşen damlalardan bahsedeyim sana ve sonra kanadı kırık güvercinlerden erken bir geç kalışın yanaklarımda özlem biriktiren ıslaklığından söz edeyim essâlâtü hayrûn minen nevm; aslına bakarsan susmayı yeğlerim haşa! korkumdan değil kimden çekinesi ? lâkin kendini dinlemek zor bu sesler tanıdık değil ölüler gömülüyor içimdeki boşluklara beynimde eski zaman nöbetleri heyhat! açın uykunuzun gözlerini aşk diye bildiğiniz ait değil şimdiki zamana kalkın ve kabullenin gerçeği mişli geçmiş bir yağmur öyküsüdür aşk ve yoktur; düşler gerçeğe gebe kaldığından beri bir aşk için sen;den geçmek gerekir aşık olmak için hesapsız bir vakit hırsız edasıyla yürümek gibi sessiz yere basmadan,yârdan kopmadan üstüne alınma düş güzeli bakışlarım hiç kimseye sözlerim sahipsiz ses sağır kapının arkasında göz işi bir bekleyiş dilde hafif,yürekte ağır belki dokunacak gözlerime ama bir denizlik yağmur gerek/ geceye bir şiir her saat başı yaklaşmak ölüme her köşe başı yaşamak saat başı ölüm,köşe başı hayat satır başı susku; yol uzun karanlık ve tenha Ve tereddütsüz bir yok(ol)uş Elif miktarı,Nûn;dan Kâf;a bir hayat şehirlere bölünürken tren garlarında ve ölünürken ayakları altında söyleyemediklerimin adından geçen harflerin kalemimi kırdığını hissetmeyelim ki yaşayabileyim yaşamak dediğim aynı kuyuda birbirini arayan ÜÇ harf aslında biliyoruz ikimiz de Hiç kadar anlamı(mız) var DÜŞtü belki de belki bir masal AŞK acı;ya sus olduğunda anlatıldı adının son hecesinde tutuşurken gece içimdeki kuyuda bir yusufçuk yaralandı sahi hangi masalda(n) düş;tün sen tanır mısın Züleyhâ;yı ? bak Tih çölünde Musa;nın gölgesi ve sırtımda ağırlığı günâhlarımın anlamalısın hicretim sensin yaramdaki kabuktan dökülen sensizlik bulaşırken gömleğime zindânın en karanlık yerinde seni uyuduğumu bilmelisin ve bilmelisin bir düş;üm ben kendimi sana yordum düş;tüm kalakaldım içinde kalkamadım ama kalama(z)dım kalmak sonra ağır gelirdi şiirlere şiirler gidene yazılırdı en çok sen;dime yazdım ve yürüdüm adının son hecesinde yürüdüm TAN vakti tam vaktinde tanımsızlığın ve yol tekti o denizdeki kızın anlattığı mecburi istikâmet yalnızlığım; ![]() yanına vardı mı (?) bilmiyorum sözcüklerimin en sus hâlinde söylediklerim bilmeni isterdim; gözlerindeki düşün, içime düşenle aynı olduğunu ve bana hiçbir şeyi hatırlatmanı isterdim hiçbir şeyi istemediğim kadar/ aynı sessizliğin içinde kaybolmayı çünkü AŞK kanadı kırık bir güvercinin ağzında sakladığı yağmur damlası kadar saftı ve gün doğduğunda şiirlerin üstüne ezânlar hep sâlâya çıkardı; |
![]() |
![]() |
|