![]() |
Desen Ki... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Desen Ki...Yıllar, yumruk olup durdu bogazımda ![]() ![]() ![]() Tıkanıyor nefesim ![]() ![]() ![]() Bogulacak gibi oluyorum ![]() ![]() ![]() (Kim bilir ![]() ![]() ![]() Mâlumun meçhûlde kalması için, kendimi yoruyorum ![]() ![]() ![]() Her şeyin bir ömrü vardır ![]() ![]() ![]() Sırların da ![]() ![]() ![]() Benimle ölsün isterdim ama ![]() ![]() ![]() Ölümsüz olduğunu duyuyorum ![]() ![]() ![]() Her gün ölüp ölüp dirilen bir hissin 'ölümsüzlüğü' nasılsa? Duyumsuyor, Bilmiyorum! Şimdi, Sana dönüp yönümü haykırsam! Tüm endişeleri bir yana koyup, Çıglıga dönüşse de sesim, Desem ki ![]() ![]() ![]() Gülümsersin belki ![]() ![]() ![]() Belki de kaşlarını çatarsın ![]() ![]() ![]() Ne yaparsan yap umursamasam! Korkmadan, çekinmeden, hoyratça tekrarlasam: Desem ki ![]() ![]() ![]() Seni seviyorum! Hem, hamken pişmişse gönül, Edepten nasibi olur mu? ? ? Say ki adım “Ham Yanık! ” Say ki sevmeyi bilmiyorum! Say ki ![]() ![]() ![]() Sayılamayacak kadar çogum! Hatta, Seviyorum Seni ama, “Sen” dediğimin kim olduğunu bile bilmiyorum! Say ki, şerikleri çok bir Sendir bu! Say ki, şirk koşuyorum! Sana yanarken, başkasına aglıyor ![]() ![]() ![]() Sana bakarken, başkasını görüyor ![]() ![]() ![]() Seni severken, başkasını özlüyorum ![]() ![]() ![]() Say ki, şaşırmışım ![]() ![]() ![]() Şaşıymışım ![]() ![]() ![]() Ne çıkar be Sevgilim! ? Umursar mısın bunları? (Duyar mısın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhabbetsiz! Sadâkatsiz! Şekli ama şüphesiz! Üstelik çılgınca! Üstelik pek mâsum! Hatta sahte! Hatta öylesine! Ve belki azıcık! Belki uçsuz bucaksız! Desem ki ![]() ![]() ![]() Seni seviyorum! Yılmışım susmalardan! Fakat feryatlar da yalan geliyor! En içli tövbeleri ederken kâfir kesiliyorum! En acı yakarışlar sırasında buz! Yine de ![]() ![]() ![]() Her nefeste bir son, Her lâhzada bir sonsuzluk, Her dünde bir şu anlık hissediyorum! (Ne olur sanki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıytırık bir hüzünle, Hiç utanmadan bakıp da yüzüne! Desem ki ![]() ![]() ![]() Seni seviyorum! Ne ayıp! Üstelik ne gerçek! Ne kadar da hiç üstelik! Bogazıma dügümleniyor sesim ![]() ![]() ![]() Kesilmesin diye nefesim ![]() ![]() ![]() İşte bunun için! Yani yine benim için! Yani kıyamadıgım için tatlı canıma! Yani nefessizlikten ölmeyeyim diye! Sana duyurmak için degil! “Canım kurtulsun” için! Nasıl bir sevmekse bu? ? ? İşte, Hâlâ “Var” olan “Ben” için! Yüzyılın yalancılarından bir yalancı olarak! Yüzüm bile kızarmadan! Gönlümde sanal bir yangın ![]() ![]() ![]() (Ne garip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşsiz! Külsüz! Desem ki ![]() ![]() ![]() Seni seviyorum! Ve inanmadan kendim bile ![]() ![]() ![]() Söylerken kendi şirretligime şaşarak! Her “Seni Seviyorum! ” feryâdında, Kendi sesimden igreniyorum! Fakat sükût, Tekrar sıkıyor gırtlagımı! Tekrar tekrar ![]() ![]() ![]() Aynı hakikatli yalana dönüp çaresiz ![]() ![]() ![]() (Neylersin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevdâlıymış gibi! Ama sevdâsız! Utangaç ama arsız! Desem ki ![]() ![]() ![]() Seni seviyorum! Şerha şerha yarılmak bu! Lakin şerhi yok durumumun ![]() ![]() ![]() En iyi anladıgım zamanlarda bile anlamıyor, Anlamadığımı hissederken, üstelik, her şeyi biliyorum! Ve böylesi bilindikken her şey ![]() ![]() ![]() Cehlimin kokusu burnumun direklerini sızlatıyor! (Ne anlama gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakmasam kılıgıma Küçüklügüme aldırmasam! Çapsız! Cansız! Güdük bir duyguyla! Bir koca sırrı döksem ayaklarına! Desem ki ![]() ![]() ![]() Seni seviyorum! Kovar mısın “Beni” kapından? Çarpar mısın “Beni” suratıma? ! Süretimin acımışlıgıyla bakarken gül çehrene ![]() ![]() ![]() Siretimi yakar mısın? Olmayan yüzüme! Yani bana! Yani yüzsüzler arasındaki bu yüzsüze! Lûtfeder misin aşkını? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her şey bir yana dagılsa diyorum Sevgilim! Her söz bir yana kaçsa! Bu şiir de unutulsa! Sadece insanlar degil, Bütün kuşlar ![]() ![]() ![]() Pınarlar ![]() ![]() ![]() Ve rüzgarlar ![]() ![]() ![]() Herkes sussa keşke ![]() ![]() ![]() Her şey sussa ![]() ![]() ![]() Ben de sussam da ![]() ![]() ![]() Dolaysız, zamansız, apansız! (Nerededir o dem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece Sen! Desen ki ![]() ![]() ![]() Seni seviyorum! __________________ |
![]() |
![]() |
|