![]() |
Sevmekten Ne Zaman Vazgeçtim? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmekten Ne Zaman Vazgeçtim?Kötü günümde yanımda olmadığın zaman vazgeçtim ![]() Canın sıkıldığında benimle paylaşmadığını, kırılacak veya tedirgin olacak olsam bile düşüncelerini açıkça söylemediğini anladığım zaman vazgeçtim ![]() Bana yalan söylediğini anladığım zaman vazgeçtim ![]() Gözlerime baktığında kalbinle bakmadığını ve bana hala söylemediğin şeyler olduğunu hissettiğimde vazgeçtim ![]() Her sabah benimle uyanmak istemediğini, geleceğimizin hiçbir yere gitmediğini anladığım zaman vazgeçtim ![]() Düşüncelerime ve değerlerime değer vermediğin için vazgeçtim ![]() Ağrılarımı dindirecek sıcak sevgiyi bana vermediğinde vazgeçtim ![]() Sadece kendi mutluluğunu ve geleceğini düşünerek beni hiçe saydığın için vazgeçtim ![]() Tablolarımda artık kendimi mutlu çizemediğim ve tek neden "sen" olduğun için vazgeçtim ![]() Bencil olduğun için vazgeçtim ![]() Bunlardan sadece bir tanesi senden vazgecmem için yeterli değildi, çünkü sevgim yüceydi ![]() Ama hepsini düşündüğümde senin benden çoktan vazgeçtiğini anladım ![]() Bu yüzden ben de senden vazgeçtim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmekten Ne Zaman Vazgeçtim?Uzattığın ellerinde terli avucunda ölecek bir yer bulamıyorum ![]() Biliyorum anlamaz ve sıkılmış gözlerle bana baktığını ![]() Umursamıyorum ![]() Biliyorum içindeki çıkmaz sokaklara bir soluk kapılar açamadığımı ![]() Yoğun bir bataklık kıvamında derinime çektiğimi seni ![]() Ve nefessiz kalışlarını biliyorum ![]() Bu yüzden umursamaz bakıyorsun bana Bu yüzden küskün bakıyorsun ![]() Sana anlatacaklarımı bir bir unutmak için büyük yutkunmalarımın üzerine mataramdan ılımış ve kokmuş bir suyu içiyorum ![]() Anlatırsam solumayacağını biliyorum ![]() Kirletilmiş bir havayı soluyorum bu yüzden ![]() Ve ırzına geçilmiş bir denizin ortasında arınacak bir damla suyu arıyorum ![]() Kurak bereketsiz toprakların teyemmümüyle, Ve sıcağıyla, Lekeli kefenimi yamayıp, huzuruna çıkmaya hazırlıyorum kendimi ![]() Uzattığın ellerinde terli avucunda ölecek bir yer bulamıyorum ![]() Nedir ürküten seni akşamın serininde ![]() Gözlerini kaçırışını benden ![]() Sıkılışın, medet umuşun ![]() Biliyorum hep çok şey istedin, Mahçubuyetin değil bu yüzden ![]() Biliyorum iç çekişlerini, Umursamadığımı düşündüğünü biliyorum ![]() Aşkla ve yalansız yaşamadığımı, Sahipsiz bıraktığım tenhalarında dolaşırken gecenin, İçimin üşümediğini Ama nedensiz havada kaldığını Biliyorum ![]() Bu yüzden kirletiyorum kendimi ![]() Dönüp yine yanıma sokulacağını ah çekişlerinle, Alışmaya çalışarak tenimin terli kokusuna Ve mutlu olmaya çalışarak Tek sığınağın olduğumu Ama sığınamadığımı biliyorum ![]() Sitemimin kendime olduğunu, Seni bir yük gibi taşımak istediğimi biliyorum ![]() Omuzlarımda ağırlığını hissetmezken Kaçış nedenim olacağını, sen uyumuşken sana sokulacağımı, Sıcağında tövbeler edeceğimi biliyorum ![]() Uzattığın ellerinde terli avucunda ölecek bir yer bulamıyorum ![]() Yaşama nedeni bulamıyorum koşuşturmalarım arasında, Ölme nedenimi bulamıyorum, Bu yüzden nedensiz yaşıyorum ![]() Kirli parfüm kokuyorum ![]() Bu kokuyu sevdiğini biliyorum ![]() Güvende hissettiğini kendini, Sabah işe gidişlerim olacağını hatırlatıyor sana sanırım ![]() Uyanacağımı, Sakalımı kökünden keseceğimi, Budayacağımı kendimi biliyorum ![]() Bir ceza olarak İşbilir bir ifade takacağımı yüzüme ![]() Sen de biliyorsun, Bir hoşça kal bekliyorsun benden, Söyleyemeyeceğimi biliyorum ![]() Uzattığın ellerinde terli avucunda ölecek bir yer bulamıyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmekten Ne Zaman Vazgeçtim?Hiç bu kadar üşüdüğümü hatırlamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nefes alamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Problem ben de mi yoksa havada mı bilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece havaylamı hayır hayatla problemim var ![]() ![]() Yaşamla ben apayrı yerlerdeyiz şimdi ![]() ![]() Yaşama uzaktan bakıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Mutlu muyum mutsuz mu ![]() ![]() ![]() ![]() Haksız mıyım haklı mı ![]() ![]() ![]() ![]() İçimde bir sürü ben var, hepsi bir şey söylüyor ![]() ![]() Üşüyor ![]() ![]() Ama hala yaşıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Nefes alamadan yaşar mı hiç insan ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlar soru soruyor onlara cevap veriyor, sonra kaldığım yerden devam ediyorum ![]() ![]() Hep böyle değil midir zaten ![]() ![]() ![]() ![]() Biz kaldığımız yerden devam ederiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşamla bir perde var sanki aramda aralanması zor ![]() ![]() İçeri hiç ışık sızmıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ağarmayan gün beni benden gizliyor ![]() ![]() Kafamı kuma gömmek, hiç çıkarmamak istiyorum ![]() ![]() Uyuyup hiç uyanmamak belki de ![]() ![]() Biliyorum ki acıyla daldığım uykudan acıyla uyanacağım ![]() ![]() Yine üşüyüp nefes alamayacağım ![]() ![]() Halbuki fazla bir şey istememiştim hayattan ![]() Belki de istemek lazımmış kimbilir ![]() ![]() Yetinmemek mi lazımdı acaba bulduğunla ![]() ![]() İstemek ısrar etmek ![]() ![]() ![]() ![]() Ne bilirdim kollarımın bir gün boşluğu saracağını ![]() ![]() Hayata dair hiç bir şey bizden uzak değilmiş anlıyor insan ![]() ![]() Hayatın içinde her şey yan yanaymış,her şey yaşanabilirmiş her an ![]() ![]() Gözler gördüğünü gördüğünden ibaret biliyor ![]() ![]() Kulaklar sadece duyduğuna inanıyor ![]() ![]() Dudaklar ise her şeyi söylüyor ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlar sadece beş duyusuyla davranıyor ![]() ![]() Niçin verilmiş o halde insana manevi kimlik ![]() ![]() İnsanlar bedenleriyle dolaşıyor ortalıkta ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuçta ölümü tadacak aciz birer kuluz ![]() ![]() Böyle avutuyorum işte kendimi malumunuz ![]() ![]() Nasıl olsa hepimiz birgün aynı yerde buluşuruz… |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmekten Ne Zaman Vazgeçtim?“ Varlığın acı veriyor olsaydı bana; Seni ölüme sevmez, Gelmeyeceğini bile seni beklemezdim hala ![]() Ben sensizlikte bile "seni yaşıyorum" sevgili ![]() ![]() ![]() Mevsim, sonbahara akarken ben de sana geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana gelirken toprak yağmur kokuyordu sokaklar ise yalnızlık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unutmadan sevgili; gittin diye meteliksiz bir intiharın ayakuçlarına boynunu büken bir kukla olmadım hiçbir zaman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gittiğin günden beri tek bir kelime konuşmadık seninle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Satırlarıma sonvermeden bilmen gereken bazı şeyler var sevdiğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen bu satırları benden uzaklarda okurken ben bir kelebek edasıyla baharın ince dallarından binlerce çiçeği yüreğimin eteklerine topluyor olacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ Sen bana “ bir ömür “ uzakken ben sana bir nefes kadar yakınım sevgili ![]() Gelmeyeceğini bile bile ben hala seviyorum seni ![]() Gün gelecek, Adımı unutmak zorunda kalacaksın Puslu gecenin yorgun sabahında ![]() Bir kibrit çakıp yaşananlara, Tek tek yakacasın benli hatıraları Ömür defterinin en masum günahında ![]() Duvarlarında asılı takvimlerden düşen Bir gün gibi, Ağladığında yüreğine gömülen Bir hüzün gibi Yavaş yavaş eriyeceğim dudaklarında ![]() Ama ben sana inat, Yokluğuna inat, Bedenimle közleneceğim günahlarında ![]() Seni benden alan kadere, Tek bir kelime etmeden Seni içimde yaşatacağım ![]() Çünkü ben senin; “ Bedelini yüreğimle ödediğim En masum günahındım… ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmekten Ne Zaman Vazgeçtim?~ Kimi zaman da bazı şeylere, bir gün sonlanacağını bile bile bağlanır inSan ![]() ![]() Biterse gitmiş olur, herşeyi götürür; hele ki ömrünü ona adadıySan ![]() ![]() Acırsın ta derinden, kalbin acır ![]() ![]() kaçmak iSter yüreğinden ![]() ![]() o kalbini kanatır; çeker gider ! Oysa ki öyle miydik, böyle miydi ? Ne yaptın sen, beni yanlışlıkla mı Sevdin ? Onu da beceremedin ![]() ![]() ![]() ![]() Bak ben halâ birim, bu defa senden gittim ![]() ![]() Şaraplaştı terk edişlerin, eskidikçe geldi içilesi; ben sarhoş olacağımı bilerek içtim her seferinde, şimdiySe üstüme kaldı çileSi ![]() ![]() Söz gelişi ' HerŞeyim ' derdin, beni yakıp yıkarken de herŞeyin miydim ? Maalesef sen artık bir hiçSin, çünkü herŞeyin seni kaybetti ![]() ![]() Defalarca intihara teşebbüs ettim, içimdeSin diye defalarca vaz geçtim ![]() ![]() Seni sana armağan edecektim, kendimi senin yerine koydum; göz yaşına lâyık gördüm kendimi, bunu hak ettim ![]() ![]() Defalarca hak ettim ![]() ![]() Adımın yazdığı bir sürü muSalla taşı var gönlümün üStünde ![]() ![]() Kaç kere öldüySem o kadar ağırlık düştü üStüne ![]() ![]() Ah sevgilim, taşıyamaz oldum bir bilSen ' Ya da, ya da hiç bilmeSen ![]() ![]() Dudaklarımda kırıntı boyunda bir kenet, izin kalmış; geçmez de ![]() ![]() morG numaramSa sekSen beş ![]() ![]() Ani bir patlama yaşandı gözlerimde ![]() ![]() şimdi bedenimi arar hâlde ![]() ![]() Her günün sonunda buruk bir hüzünle bıraktım bir parçamı topraĞa, Göz yaşlarım yardım etti, büyümeSi için bir yağrağa ![]() ![]() MutluSundur, kim bilir ? Gözyaşımda boğarken beni ![]() ![]() Kan oldu her yerim, umruma takmadım beni Seveni ![]() ![]() Sen ! Halâ ' Sen ' dediğim hâlde, sen hiç beni sevmedin ki ![]() ![]() * Zamanında şırıngaladığı sevgiSini, gün gelir göz yaşlarıyla idam eder geçen günler ![]() ![]() Zoru severim derdim, öyle miymiş Sevgilim ? Seni sevdim, zorladın tüm sevGilerimi, tüketmeye meCbur ettin ![]() ![]() bitmedim ama; bitmeye meyilli yaşamak, günlerimi ve tüm beyin hüCrelerimi yedi ![]() ![]() Bir heyeCan başladı hikâyemiz ![]() ![]() ![]() ![]() Bana kıyarSan eğer, şehadeti senin için getireCektim ![]() ![]() Sende son bulaCaktı hayatım ![]() ![]() ![]() ![]() Gittin, anSızın ![]() ![]() ve işlediğimiz günahlardı ![]() ![]() Biz mutluluğu hak etmiştik lâkin kader bizi sınıyordu ![]() ![]() Benim olman en büyük armağan ve ne kadar mutlu ettiySen beni, terk edişin en acı; en üzücü olay ! Ve bu acı beni yorar ![]() ![]() Tükendikçe yoruluyorum ![]() ![]() bütün tabelalar ölümü işaret eder ![]() ![]() Biraz tattım sevGinden; bıraktığın acı emanetle son buldum ![]() ![]() Hislerim soğuktu, morGta kalmıŞım sanki saatlerce ![]() ![]() Sen ölürSen yaşam bana dar gelir, bir ceSet olması gereken şey; beraber son nefeSi vermek ![]() ![]() Aldığım nefes sayende değil artık; bitkilerden ![]() ![]() Tenimdeki sıcaklık senden değil artık; güneŞten ![]() ![]() Dökülen göz yaşlarım ? Evet, onlar senin eSerin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmekten Ne Zaman Vazgeçtim?şiddetle ihtiyacim var beni öpmene dudaklarin dudaklarimi hacize gelsin dokun! dokun! dokun etime, etimle süslensin ardiç gözlerin akşam olup da delikanlilar siyah giydiler mi (dişavurumcu zifir ve seni seviyorum) turuncu soyundu mu ****** karilar ve dönmeler bir şelale çalarim en yakin vitrin camini kirip ceplerimde bahar şiirleri ve ilkokul ögretmenleri en güzel sesleri çizip anahtarimin kenariyla aglarim! aglarim ulan sana ne, sen soyun -mumlari söndür- yatagina uzan! süte aşki üfle!(*) biyiklarimi kestim, kravatimi taktim, suyumu içtim gittim(**) gidiyorum(***) (*) : sevda kafiyeleri arasindaki kivamli stoplazmik uzantilar degil miydi saçlarini kizartip da seni gövdeni boşaltip çekip uzaklaşmaya mecbur eden çekiç ugultusu ve kil buketleri--ki benim şahmerdanim senin çocuk karanliginda yaşli bir alice'di ve harikalar diyarinda iskambil adamlara poker borcum, sen, nasil, fakat (**) : yagmur kadardin, prezervatiflerimizden kan emdi mesut yaşayan meşhur yalnizlar ve meddah kronolojiler ![]() ![]() (***): muradim yaniyor ![]() ![]() şarkimi ey hüzün: Newyork! Newyork! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmekten Ne Zaman Vazgeçtim?Sevilecek adamlar; Genelde insanlardan uzaklardır, almazlar yalnızlıklarına kimseleri, öyle herkesi de sevmezler, bir gün biriyle başka gün biriyle göremezsiniz onları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden bu adamlar özlenir; Çünkü kimse yaşatamaz size onların yaşattığını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her daim sizinle yola çıkmaya hazırdırlar, öyle pat diye akıllarına esen yere giderler ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kere sevdi mi, olmazları yoktur sizin için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle dakika başı, sulu aşklar yaşamazlar, her kelimeleri "aşkım, bitanem, pamuğum, balım" ile bitmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama üzülmeyin, dünyanın durduğunu hissetmeniz çok sürmez, tekrar yönelirsiniz maceralarınıza ![]() Ne olur bu adamlar sizden sonra? Gitme vaktiniz gelmiştir artık sizin, yeni bir macera zamanıdır vakit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizin yaptığınız gibi, yeni aşklara da yelken açmazlar ![]() ![]() ![]() ![]() vlenilecek adamlar Hayatta idealleri vardır onların, yeni bir araba, yeni bir üniversite gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu adamlarla evlenirsiniz ![]() Ama unutmayın; bu adamlar bir zamanlar "sevilecek adamlardır" Ne zaman inancını yitirirlerse sevgiye, aşka, "evlenilecek adam" olurlar Sevilecek adamlar sizi hatırlamaz mı? Hatırlarlar tabi ![]() ![]() Bir düşünün şimdi; Sizin hatırladığınız gibi hatırlayabilirler mi? |
![]() |
![]() |
|