Derinden Seversen Acıların Derin Olur... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Derinden Seversen Acıların Derin Olur...Güvenirsin çok sevrsen Güvenmemek elinden gelmez çünkü Olduğu gibi kabul edersin çok seversen Her yönüyle seversin Yüreğini ortaya koyarsın derinden seversen eğer Sözcüklere bile dökemezsin sevgini her zaman Eylemlerinle kanıtlarsın kendini![]() Ama bu topraklarda böyle sevdiğin için hata yaptığını çok sonraları anlarsın ne yazık ki ![]() İnsanların casus gibi sahte kimliklerle ortalarda dolaştığı bir coğrafyada, seni anlayacak insan sayısı iki elin parmağını zor geçer ![]() Bunun içindir ki, çok seversen çok acı çektirirler sana ![]() Çok sevdiğin için sevgin kullanılır ![]() Çok sevdiğin için saf muamelesi görürsün Sevgine hile bulaştırmadığın için aptallar sınıfına kaldırıp atarlar seni![]() Sevdiğin için özgür bırakırsın Ama sevmediğin için özgür bıraktığını düşünür insanlar![]() Çok sevdiğin için elinden geleni yaparsın Ama bu senin görevinmiş gibi algılanır çok geçmeden![]() Gözün ondan başkasını görmez çok sevdiğin için Ama bunun, sevdiğinin elinde oyuncak olmak anlamına geldiğini öğrenirsin bir süre sonra![]() Çok sevdiğin için kimseyle kıyaslamazsın sevgiliyi Ama senden daha "güçlü" olan herkese göz kırpar çaktırmadan![]() "Adam gibi" sevmenin yasaklandığı bir yerde, ne kadar sevrsen o kadar acı çekersin ![]() Ve sevdiğin için kıyamazsın ![]() Ama sevdiğin için kıyarlar sana ![]() ![]() |
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Derinden Seversen Acıların Derin Olur...Sonbaharı yaşamadan kış doldu ceplerime ![]() ![]() ![]() Hergün kar yağıyor da o karda yürüyemiyordum artık! Üşüdükce içime kapanıyorum Kapandıkca yazıyorum, yazıyorum, yazıyorum![]() sonra sinirlenip yazdıklarımla sigarami yakıyorum! Gözlerden uzak olmalıyım ben, sözcükler bana ulaşmamalı, duymamalıyım o garip şiirleri Bir saatlik derin uyku için herşeyi vermeliyim Hem telefonlarımıda kapattım tüm terkedilmişliklerimi de yanıma aldım gidiyorum şimdiUfacık bir cocuk gördüm yolda giderken Ufacık bir öpücük kondurdum yanağına, üşüdüm ![]() ![]() ![]() Ihtimal ki arkamdan kimse bakmıyordu Evet evet ![]() gitmeliyim artık, avutmalıyım kendimi ![]() |
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Derinden Seversen Acıların Derin Olur...Nerede olursan ol yüreğimdesin" demiştin ya ![]() ![]() ![]() İnanmıştım ![]() ![]() ![]() Yanıldığımı,ansızın ![]() ![]() ![]() Bir nefes de ![]() ![]() ![]() Beni soluksuz bıraktığında anladım ![]() ![]() ![]() Anladım ki Çok uzağım yüreğinden,benliğinden,ruhundan ![]() ![]() ![]() Sesim kısıldı haykıramıyorum ![]() ![]() Sokaklarda yankılanan feryatlarımı duymuyorum ![]() ![]() Çaresizlikten mi kısıldı sesim ? Yok sa sensizlikten mi? "Nerede olursan ol yüreğimdesin" demiştin ya ![]() ![]() ![]() İnanmıştım ![]() ![]() ![]() Sayıklıyorum ![]() ![]() ![]() "Yoksun işte yoksun " ![]() ![]() ![]() Gözyaşları bitti sanılır ![]() ![]() Yürek yanılır,göz aldanır ![]() ![]() Yaşların sessizce yüreğe doğru aktığını görebilen var mıdır ? Özlemekten yorulunca geriye ne kalır yüreklerde ? Bende ruhumu alev alev yakan bir çift siyah göz kaldı senden geriye ![]() ![]() ![]() Derin,dipsiz,sonsuz ![]() ![]() ![]() İçinde kaybolmaktan korktuğum ![]() ![]() Kıvılcımlar saçan ![]() ![]() Yıldızları bile kıskandıran bir çift göz ![]() ![]() ![]() Sayıklıyorum ![]() ![]() ![]() "Yoksun işte yoksun " ![]() ![]() ![]() "Yüreğindeki sevgi kırıntılarını atıp cebine,dudağında boş bir ıslık,gözlerinde sahte arayışlarla ne de kolaymış gitmeler ![]() ![]() "Sen gidince anladım ![]() ![]() ![]() Sen boynu bükük,kırık dökük sevgilerden arınırken ![]() Bıraktığın yüreğe bir kez bile dönüp bakmadan gittin![]() İçindeki o bir türlü dolduramadığın koskoca,kapkara boşluğa doğru yol alırken![]() Farkında mısın hayatın girdabına sürüklenen sevgisiz kuru bir yaprak olduğunun ?Bunu anladığın gün otur bir kayalığın üzerine seyret denizi ![]() ![]() Sor ona ![]() ![]() Köpük köpük sitemle anlatacaktır öfkeli yanlızlığının sebebini ![]() ![]() Ve biliyorum ![]() ![]() O gün anlayacaksın ![]() ![]() Ardında bıraktığın yüreğin;aslında tüm denizleri kuşattığını ![]() ![]() ![]() Son bir hamle yaparak ardına bakacaksın ![]() ![]() Gözlerimi arayacaksın delice ![]() ![]() " Affet ![]() !" diyen gözlerinle geleceksin![]() ![]() "Nerede olursan ol yüreğimdesin" demiştin ya ![]() ![]() ![]() İnanmıştım ![]() ![]() ![]() Simdi sen gideceksin, git Güzelliğini, ulaşılmazlığını al ve git Bırak beni eski kışımda Yarınımı götür Gençliğin o yara almaz bencilliğine git İçinde gitgide büyüyen o yalnızlık kurdunu Güzelliğine dadanan o hastalıklı hüznünü Bırak ve git ![]() ![]() ![]() Kibirli arzularına, altın gölgedeki kusursuz yüzüne Yillar sonra yaşayacağın Unutuluşları, o acımasız kışları bırak ve git ![]() ![]() |
|
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Derinden Seversen Acıların Derin Olur...Yitip giden neydi koskoca boşlukta ![]() ikimizi içinde kaybeden karanlık niye bu kadar soğuk ve acıydı Yokluğun niye banaher zamankinden çok koydu! bu ilk değildi bu sonda olamazdı bitmedi,bitmemeliydi ! Aşk değildi bu gururun ta kendisiydisen yokken o vardı oydu sensizken beynimi kemiren oydu sensizlikten çok bana koyan beni yıkan,beni bitiren![]() ![]() ![]() ![]() artık geri dönüş o kadar kolay ve yakın değil hiçbirşey basit değil ! ben eski ben değilim artk o kandırdığın küçük kız yok karşında! Varlığın, yokluğun umrunda sanma!Alakası yok ![]() Bana dokunan bu değil!korkum yanlızlık değil![]() sensizlik hiç değil![]() bana koyan gururumu ezip geçmen Beni sen değil o yıktı ! !![]() Hata senin yanlış senin ama ben senin değilim bunu unutma! Hiç bi zamanda olmam senin gibi birine ben asla yenikdüşmem seni asla kabul edemem seni istemem!sen değil tercihi ben yaptım çünkü senin o küçücük beynin tercih yapcakkadar ince değil !![]() Ben seni değil, sen beni haketmedin! hakedicek bişeyde yapmadın!hiçbişeye değmezmişim ![]() tıpkı senin gibi![]() tıpkı senin söylediğin gibi!işte sen busun işte sen bu kadar adamsın ! yalanlarınıda al gidirken çünkü ben çok yoruldum !benden bukadar biz bittik bari beni bana bırak öyle Git ![]() !![]() !![]() ![]() !![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Derinden Seversen Acıların Derin Olur...YABANCILIĞIN ![]() ![]() YÜREĞİMİ KANATAN BİR ÖYKÜDÜR Her şey ne kadar yabancı şimdi bana Sen ne kadar yabancısın Hani ikimizi, seni ve beni, biz öznesine sığdırdığımız zamanlarda bir soru sormuştum sana ; “ Bir gün, yanından geçerken merhaba bile diyemediğim bir yabancı olacak mısın? ” demiştim Şimdi bu sorunun cevabı bile geçmiş zamanın tozlarına karıştı![]() ![]() Kaybedişlerim yüreğimin yanında aklımı da sana vermemle başladı Kendimi her şeyimle sana adamam ne büyük bir hataydı da, ben bunu çok geç anladım![]() ![]() Ben seninle çoğalmayı umarken, eksildim, azaldım ve yalnızlaştım Yine de vazgeçmedim yanında olmaktan![]() ![]() Senden çok aşka sığındım “Biz” olduğumuz günlere dönmek için![]() ![]() Senin sığındığın bendim! Ve ben bu büyük yalana inandım Lanet olsun ki inandım Senden sonra yaşadığım tüm savrulmalarım, acılarım, göz yaşlarım sana inanmamın bedelidir Benden başka kimse bilemez bunu Şimdi yabancılığın yüreğimi kanatan bir öyküdür Ve bu öykünün içinde senden sonra yaşanan her güne yazılmış pişmanlıklar, gözyaşları, hatalar, aşk sanılan duygular, en çok da yalanlar gizlidir Şimdi yabancılığın beni oradan oraya savuran bir türküdür Senin duymadığın, benim dilimden düşmeyen bir türkü O yabancı yerde, yabancılığınla, kendine yakın sandığın ama çok uzak olan o yabancıyla asla mutlu olamayacaksın Çünkü bu yabancılık hiç terk etmeyecek seni![]() ![]() Çünkü nereye gidersen git ahım peşimi bırakmayacak Varlığının ya da yokluğunun anlamı yok artık ![]() ![]() Anlam yüklediğim tek şey yabancılığın![]() ![]() Yokluğun bile acıtmıyor canımı ama bu yabancılık kanatıyor yüreğimi ! |
|
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Derinden Seversen Acıların Derin Olur...anlamalıydım! Ben üzüldügümde kılını bile kıpırdatmadan sadece işin düştügünde aramandan anlamalıydım sevgisizligini ![]() Ben seni görmek için sınırlarımı zorlarken senin umursamamandan anlamalıydım hayatta hiç kimseya bu kadar sabırlı davranmamışım! Oysaki severdim özgürlügümü, bir bardak suda fırtınalar koparmayı, asi olmayı, kimseye hesap vermemeyi![]() Zaten bir bunları sevdim bir de seni sevdim, sevgilin deil sevdigin olmayı istedim İlk defa biri benden hesap sorsun istedim, bir açıklama beklesin, beni sorgulasın , duygularımı sorgulasın istedim![]() Olmadı! Ne kadarda kolaydım senin için , ne kadarda zahmetsiz![]() Tabiki bocalardın, emindin düzgün insan oldugumdan![]() hayatında hiç karşına çıkmamış kadar düzgün![]() Emindin seni çok sevdigimden ve düşündügümden Nedenleri ve niyeleri merak etmedim, inan hiç etmedim![]() Bu kadar sevgisizliginde seni nasıl bu kadar sevdim onu merak ettim Benim için ne düşündügünü, beni nasıl gördügünü, sendeki beni merak ettim Şimdi tekrar başlasakta ,yalnızlıgı paylaşsakta sana gönlümü açabilri , gözüm kapalı güvenebilr miyim sanıyorsun? Şimdi artık tek başımayım , hiç deilse hakkını veriyorum yalnızlıgın![]() ![]() İki kişilik kocaman bir boşluktansa sensizligi ve yalnızlıgı tercih ediyorum!!! |
|
|
|
#7 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Derinden Seversen Acıların Derin Olur...Suskunluğunu bozup haykırmak istedi genç kadın ![]() ![]() Yüreğine kocaman bir sevda resmi çizmişti; yaralı, yorgun,öksüz yüreğine![]() ![]() Oraya ne tohumlar atılmıştı oysa bu güne kadar ama hiçbiri yeşerme şansı bulamamıştı Yağmur mu yağmamıştı, güneş mi yüzünü gizlemişti?![]() ![]() Şimdi yüreğinde kocaman ateş topu vardı; yüreğini yakan, acıtan![]() ![]() An be an gittikçe büyüyen![]() ![]() ![]() ![]() Aslında yüreğinde güller, sümbüller, menekşeler,karanfiller rengarenk açmıştı ![]() ![]() Hayata yeniden aşık olmuştu, şiirlere, şarkılara ve![]() ![]() ![]() Irmaklar çağlıyordu o küçücük yüreğinde![]() ![]() Ardından şiddetli fırtınalar,şimşekler![]() ![]() Bazen yıldırımlar düşüyordu yakıp yok ediyordu tüm güzel duygularını![]() ![]() ![]() ![]() Yürek yanmayınca, göz yaşarmaz ya ![]() ![]() Onun gözyaşları gözbebeklerinde kuruyordu artık![]() ![]() Gecenin karanlığı gölgeledi düşlerini![]() ![]() Oysa o sevdasının düşleriyle ısınıyordu geceleri![]() ![]() Güneş bilemezdi gecenin hüznünü, soğuğunu, yıldızlar bilemezdi karanlığını![]() ![]() ![]() Hayalleri vardı herkes gibi sevinçleri, mutlulukları ![]() ![]() Yüreğinde açan çiçeklere hayat versede gözyaşlarıyla seviyordu hayallerini![]() ![]() Hayal kurmanın cezası varmıy dı acaba?![]() ![]() Olsada ne farkeder ki![]() ![]() En büyük cezayı zaten çekiyordu![]() ![]() ![]() Şimdi yüreğindeki çığlıkları, isyanlarını bohça yaptı uzun bir yolculuğa çıktı sessizce ![]() ![]() Sevgisi,özlemi de azık olacaktı bu sonsuzlukta![]() ![]() Dil susarsa yürek konuşur ve o susuyordu![]() ![]() ![]() ![]() Susuyor, susuyor ve suskunluğuna sarılıyordu![]() ![]() ![]() Susuyor, biraz biraz daha üşüyordu![]() ![]() |
|
|
|
#8 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Derinden Seversen Acıların Derin Olur...Aşk bu dünyanın ölçüleriyle açıklanamaz sevgili O ilkel bir acıdır, yaban bir ağrıdır Gelir ve içimizdeki o çok eski bir şeye dokunur Sonra bir perde açılır ve yolculuk başlar Bu yolculukta artık para, tarifeler, beklentiler, randevular, taksitler, iş, anneler ve korkular yoktur Aşkın kendi gerçekliği vardır sevgili İnsan bir başka ışığa teslim olur![]() ![]() Aşkta yarın yoktur sevgili Zaman ileri doğru değil, içeri, yüreklere, derinlere doğru işlemeye başlar, bilgeleşir Hiç bilmediği sezgileriyle buluşur Yükü çok ağırdır, kendiyle buluşmuştur Hem dışındadır dünyanın, hem de ortasında Hindistan'da Ganj Nehri'nin kıyısında yakılan yoksul adamın hissettikleri de onunladır, yitirdikleri de ![]() ![]() Newyork'ta, bir sokakta, o kartondan kulübesinde yaşayan kadının çıplak yalnızlığı da Her şey onunladır, ona emanettir sanki, ama o, çıldırtıcı bir yalnızlık içindedir yine de![]() ![]() Aşkın kültürlü olmakla, bilgili olmakla da ilgisi yoktur sevgili, kanımıza karışan ilkel acı, o yaban ağrıyla hiçbir kitabın yazmadığı hakikatlere daha yakınızdır, inan ![]() ![]() Kim demişti hatırlamıyorum, aşk varlığın değil, yokluğun acısıdır diye Belki de bu yüzden ilk gençliğimde, o yoğun aşık olduğum yıllarda, gözüme uyku girmez, dudağımda bir ıslıkla bütün gece şehri, o karanlık, o hüzünlü sokakları dolaşır, insanları uykularından uyandırmak isterdim Uyanıp, içimde derin bir sızıyla uyanan o derin sancının acısına ortak olsunlar diye![]() ![]() Aşk çok eski bir şeydir sevgili Onun içinden o çileli çocukluğumuz geçer Sevdiğimiz insanların çocuklukları da![]() ![]() Oradan üvey anneler, eksik babalar, parasız yatılılar geçer Ve sonra aşk bütün bunları alır, daha da eskilere gider, hep o ilkel acıya, o yaban ağrıya![]() ![]() İnsan bazen nedensiz yere umutsuzluğa kapılır Kimselere veremez sevgisini, kimselere kendini anlatamaz, evlere kapanır![]() ![]() Bazen denizler, kıyılar çeker insanı İnsan bu kapılmayı anlayamaz, oysa çok eski bir yerde yaşanmasından korkulup vazgeçilmez aşkların sızısıdır bu Bu sızı, bu yenilgi mevsimlerle yıllarla devredilir başka insanlara![]() ![]() Bir insanın yaptığı bir hatanın tüm insanlara yayılması gibi![]() ![]() İşte şimdi biz de sevgili, ya olmadık zamanlarda umutsuzluğa kapılıp, soluğu evlerde alacağız, ya da denizler, kıyılar çekecek bizi Nasıl biz başkalarının korkaklığını taşıyorsak, başkaları da bizim korkaklığımızı taşıyacak, yenilgimizi, umutsuzluğumuzu![]() ![]() Birazdan sabah olacak ![]() ![]() Para, tarifeler, beklentiler, randevular, taksitler, iş, anneler ve korkular başlayacak ![]() ![]() Bunlar varsa ve bizim için geçerliyse aşk yoktur ve hiç olmamıştır sevgili Birbirimizi kandırmayalım![]() ![]() Hadi güne hazırlan Yaşadıklarımızı unutmaya çalış Aşk bize güvenip verdiği büyüsünü, sırlarını, cesaretini, bilgeliğini ve o ilkel, o yaban ağrısını geri alacak Bunlar olurken içimiz bir an çok üşüyecek, sonra geçecek![]() ![]() Hadi, oyalanma birazdan yarın olacak ![]() ![]() Aşkta yarın yoktur sevgili ![]() ![]() |
|
|
|