Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Kapalı Konu

Konu Araçları
allah, dostluğu, kerimde, kuranı

Kur'an-ı Kerim'de Allah Dostluğu

Eski 10-22-2008   #1
meLankoLik_asaLet

Kur'an-ı Kerim'de Allah Dostluğu

Bizler de peygamberler ve gerçek alimler gibi , Allah u telayı dost edinmeliyiz Kendine Allah dan başka dost edinen muhakkak zarara düşmüştür Bununda en önemli şartı , gösterilen yolun takip edilmesi iledir
En’am suresi 14 ayet buna delildir “Deki: Ben göklerle yeri yaratandan başkasınımı veli edineceğim ? halbuki O besliyor ama kendisi beslenmiyor Deki: Bana müslümanların ilki olmam emredildi ve sakın müşriklerden olma buyruldu
Ankebut suresi 41 ayette çok anlamlı “ Allah tan başka veli (dost) edinenlerin hali örümcek gibidir ki o bir ev yapmıştır Ama bilseler , evlerin en çürüğü hiç şüphesiz örümcek yuvasıdır
Bu demek değildir ki Allah ı dost edin , kimseyle samimi olma , aksine herkesle Allah için arkadaşlık et , sev yada sevme , her ne yaparsan O nun için yap anlamını taşımaktadır
Hz Musa yıllarca firavun tarafından bakılıp , büyütülmesine rağmen Allah u teala , kendisine yıllarca bakıp büyüten kişiyi uyarması için gönderdiğinde “ O bana baktı, onun ekmeğini yedim” demiyor Derhal gidip Allah ın emirlerini kendisine tebliğ ediyor ve böylelikle Rabbini dost edinmiş oluyor
Bu konu Şuara suresinin 16 ile 22 ayetleri arasında şöyle geçmektedir“ Haydi Firavun a gidin deyin ki: Biz alemlerinin Rabbinin elçileriyiz ! İsrail oğullarını bizimle beraber salıvereceksin (firavun kendilerine) Biz seni yeni doğmuş iken aramızda büyütmedikmi ? Sen ömründen hayli seneler bizim aramızda kalmadınmı ? O yaptığın işide yaptın (bir adam öldürdün) O halde sen nankör lerdensin dedi (Musa) : O işi yaptım ama ben o vakit cahillerden idim Sizden korkuncada hemen aranızdan kaçtım nihayet Rabbim bana hüküm ihsan buyurdu ve beni peygamberlerden yaptı Başıma kakmakta olduğun o nimette , İsrail oğullarını kendine kul edindiğin içindir dedi”
Bizim kul olarak üzerimize düşen en önemli vazife , Rabbimizin emirlerini her şeyin üzerinde görüp , yaşam şeklimizi buna göre belirlememizdir Aksi taktirde asla hidayete ulaşamayız
Allah u teala Efendimiz e çok kıymet vermektedir, kendisi için çektiği sıkıntıları taktir etmektedir
Ahzab suresi 56 ayette “ Gerçekten Allah ve melekleri peygambere salat ederler ey iman edenler , sizde O na teslimiyetle salat ve selam edin”
Allah için gerçek mücadele eden kimseler herzaman bütün övgülere layıktırlar Bizlerde aynı şekilde Allah ve meleklerinin salat ettiği kişiye , ittiba ederek ve gösterdiği yolu takip ederek üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeliyiz Sadece adı anıldığında salavat getirmek yeterli değildir, emanetine sahip çıkmamız şarttır Peygamberi ne kadar seversen sev , Allah ın emrini doğru algılayıp uygulamazsan , yarın o çok sevdiğin kişi senin yüzüne bile bakmaz
Talak suresi 11 ayette peygambere ittiba etmenin sonu ve ittibanın mahiyetinin şekli yer almıştır “ Bir peygamber gönderdi ; Allah ın yasaklarını açıklıyor, ayetlerini size okuyor ki , iman edip yararlı işler yapanları karanlıklardan aydınlığa çıkarsın Kim Allah a iman edip yararlı iş görürse , Allah onu altlarından ırmaklar akan cennetlere, içlerinde ebedi kalmak üzere koyacaktır Muhakkak ki Allah , ona güzel bir rızık ihsan etmiştir
Allah utealayı dost edinmek, yaşantısını Onun isteklerine göre belirlemeyi gerektirir Bu işi en iyi yapabilen Onun en yakın dostu olabilir , bunun dışında sevgi gösterileri ve beklentilerin dışında tavırlarla Allah ı çok sevdiğini iddia etmek , gerçeklerden uzak , boş bir beklentinin dışına çıkamaz

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com