Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilimin, mucizesi

Bilimin Mucizesi

Eski 08-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bilimin Mucizesi

Belden aşağısı felç olan Stephanie Sablan ABD?deki Berkeley Bionics adlı şirketin geliştirdiği biyonik bacaklar sayesinde yürümeyi başardı

Santa Clara Valley Tıp Merkezi?nde yapılan başarılı deneme sonrası ?eLEGS? adı verilen ve pille çalışan bir tür ?giyilebilir robot? özelliğindeki biyonik bacaklarla dördüncü seansta yürüdükten sonra duygularını ?İlk adımlarım inanılmazdı

Gözyaşlarımı güçlükle engelledim Benden alınan yaşamımı geri verdi? şeklinde anlattı Sablan 9 Ocak?ta geçirdiği bir kaza nedeniyle belinden aşağısını hissetmiyor

Hastanın yerine adım atıyor

Talihsiz kadını yürüten eLEGS hastanın sırtına yerleştirilen 20 kiloluk sırt çantası büyüklüğünde bir cihaz

Ancak cihaz ağırlığını kendi gücüyle taşıyor Özel kayışlar cihazı hastanın omuz ve bacaklarına tutturuyor Böylece cihaz hasta için adım atıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com