![]() |
Windows Tarihinde Bir İlk! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Windows Tarihinde Bir İlk!![]() Windows 7, Windows tarihi boyunca görülmemiş bir ilke imza atmak için hazır ![]() ![]() ![]() Windows 7, Microsoft'un Service Pack 1 çıkmadan önce yaygınlaşan ve tüketicilerin güvenini kazanmayı bu kadar erken başaran ilk işletim sistemi oldu ![]() Başarısını Steven Sinofsky'nin "Hazır olmadan duyurma, test etmeden piyasaya sürme" anlayışına borçlu olan Windows 7, beta sürecinde rafine edildiği için bu kadar büyük bir güvene mazhar oldu ![]() Yapılan yeni araştırmalar, şirketlerin yarısından fazlasının Windows 7'ye geçme kararı aldığını gösteriyor ![]() ![]() Kemer sıkmak çözüm mü? Krizde ertelenen alımların verimliliğe olumsuz etkisi, yeni donanım ve yazılım maliyetlerini aştı; işte bu da Windows 7'ye geçişte önemli bir etken ![]() ![]() ![]() Masaüstü yönetim uzmanı Kace Networks'un 923 Windows kullanıcısı üzerinde yaptığı araştırma sonuçlarına göre, yüzde 42'si Windows 7'ye 2010 içerisinde geçecek ![]() Yüzde 43'lük bir kesim ise eski alışkanlıkları sürdürerek Windows 7 Service Pack 1'i bekleyecek ![]() ![]() ![]() ![]() İşletim sistemleri doğar, büyür ve ölürler İşletim sistemlerinin hayat döngüsünde genellikle üç aşama var, çıktığı zaman, servis paketiyle olgunluk dönemi ve yeni işletim sistemiyle birlikte teknolojik gelişmelerin gerisinde kaldığı ihtiyarlık dönemi ![]() ![]() Service Pack beklemeden Windows 7'ye geçen ve geçmeye hazırlanan kullanıcı sayısı Windows tarihinde benzersiz bir hal aldı ![]() Windows 7'nin büyük başarısı bir kenara, eğer Microsoft Windows 7'yi çıkartamasaydı, yazılım devi için işler hiç de iyi olmayacaktı ![]() ![]() ![]() En büyük rakip: MAC OS X Artık antika halini alan Windows XP'nin yerine, şirketlerin bir kısmı ciddi ciddi Apple Mac bilgisayarları düşünmeye başlamıştı ![]() Çünkü Windows XP'nin güvenlik özellikleri, güç yönetimi ve istikrarı artık yetersiz kalıyordu ![]() ![]() Windows olmayan bir işletim sistemi olarak Mac'i seçebileceğini söyleyenlerin sayısı, en son ölçümlerde yüzde 27'ye kadar çıkmıştı ![]() ![]() ![]() Bunun temel sebebi ise Vista memnuniyetsizliği yüzünden ev kullanımında Mac'lerin yaygınlaşması ve evde Mac kullananların işte de Mac kullanmaya sıcak bakması olarak açıklanıyor ![]() |
![]() |
![]() |
|