Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Dünya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğitim, güçlerine, güvenlik, irak, irandan, teçhizine, yardımı

İran'dan Irak Güvenlik Güçlerine Eğitim ve Teçhizine Yardımı

Eski 01-19-2007   #1
rebellious23

İran'dan Irak Güvenlik Güçlerine Eğitim ve Teçhizine Yardımı

İran'ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Kazimi, ülkesinin terörizmle mücadelede Irak güvenlik güçlerinin eğitim ve teçhizine yardım etmeye hazır olduğunu söyledi

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kazimi, "Emniyetten uzak bir ortam, ülkedeki yabancı güçlerin varlığını haklı çıkarır Biz bu yüzden Irak'a karşı değil, Irak'ın güvenliği için çalışıyoruz" dedi

"İran, terörizmle mücadelede Irak güvenlik birimlerinin eğitim ve donanımına yardımcı olmaya isteklidir" diye konuşan Kazimi ayrıca, "İran'ın Irak'ta istikrarsızlık oluşturmaya çalıştığı" iddiaların yersiz olduğunun net şekilde ifade edilmesi talebinde bulundu

ABD'nin son Irak planına da değinen Kazimi, Irak'ta daha fazla asker konuşlandırmanın mevcut durumu daha da kötüye götüreceğini belirtti

Irak'a takviye asker gönderme stratejisinin, kontrolün Irak ordusuna devredilmesi sürecini yavaşlatacağına dikkat çeken Kazimi, "Ülkedeki yabancı güçlerin varlığı Irak'ta istikrarın artırılmasını sağlamadı Bizim gördüğümüz bu süreçte, daha fazla masum insan öldüğü ve mezhep çatışmalarının her yere yayıldığı" şeklinde konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com