![]() |
İran'dan Irak Güvenlik Güçlerine Eğitim ve Teçhizine Yardımı |
![]() |
![]() |
#1 |
rebellious23
|
İran'dan Irak Güvenlik Güçlerine Eğitim ve Teçhizine Yardımı![]() İran'ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Kazimi, ülkesinin terörizmle mücadelede Irak güvenlik güçlerinin eğitim ve teçhizine yardım etmeye hazır olduğunu söyledi ![]() Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kazimi, "Emniyetten uzak bir ortam, ülkedeki yabancı güçlerin varlığını haklı çıkarır ![]() ![]() "İran, terörizmle mücadelede Irak güvenlik birimlerinin eğitim ve donanımına yardımcı olmaya isteklidir" diye konuşan Kazimi ayrıca, "İran'ın Irak'ta istikrarsızlık oluşturmaya çalıştığı" iddiaların yersiz olduğunun net şekilde ifade edilmesi talebinde bulundu ![]() ABD'nin son Irak planına da değinen Kazimi, Irak'ta daha fazla asker konuşlandırmanın mevcut durumu daha da kötüye götüreceğini belirtti ![]() Irak'a takviye asker gönderme stratejisinin, kontrolün Irak ordusuna devredilmesi sürecini yavaşlatacağına dikkat çeken Kazimi, "Ülkedeki yabancı güçlerin varlığı Irak'ta istikrarın artırılmasını sağlamadı ![]() |
![]() |
![]() |
|