Timbrado |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
TimbradoTimbradolar gercektende guzel kuslar ![]() Seslerı sızı yanıltmasın onlarında kendı ıclerınde turlerı mevcut![]() Orjınal Vahsı Kanaryaya en yakın olarak gorulen bır cıns ![]() 1400 lerde İspanyaya ithal edilmesine ragmen gercek anlamda uretimi 1940 larda baslıyor ve 1962 de COM tarafından kabule ediliyor Serinus Canaria yani Vahşi Kanaryada 3 ana temel ötüm unsuru mevcut Bunlar; Metalik Ötüm,Derin Ötüm vede Sulu Ötüm ![]() Malinua ve Harzlar Derin ve Sulu Ötüm yonunde seleksıyona ugrarken tımradolar Metalık yonlerı daha agır basarak yetıstırılıyorlar ![]() Ispanyolların en son ıstedıgı sey bu cınsın Syrınx yanı Gırtlagına etkı edecek nagmelerden olabıldıgınce uzak durmak![]() Harz yada Malınua yapısından ozenle kacıyorlar![]() Fkat yınede bu kuslardada Sulu turlara rastlamak mumkun ![]() Kaldıkı ozellıkle Tenerıfe Adasında bulunan Vahsı Kanaryalar daha Sulu Otumlu Kanaryalar![]() Red Faktor tasımayan hemen hemen her rengı kabul goruyor![]() 3 Ana Ötüm Grupları var ![]() 'Floreados'----Vurgulu,yavas sulu 'Klasıkler'------Devamlı turlu dıyelım Tımbre otumlu ![]() 'ortalama'-----Usttekı ıkı grubun ortalaması ![]() Puanlamaları farkı organızasyonlarda farklı sekılde yapılıyor ![]() F O C D E ve COM Puanlaması F O C C E,F O E,F O R C Puanlaması Ispanyadakı 2 ana Otum Hattı Asturıan Hattı-----Andalusıa ve Valencıa Madrilenian Hattı----Madrid, Katalanya Her ne kadar begenı meselesıde olsa Kalıtelı kuslar oldugu kesın ![]() 3 Otum Kusuda Vahsı Kanaryadan 3 degısık yonde Seleksıyonla hareket edılmesı ıle olusmus ![]() Tımbrado --Yuksek Ton,metalık Malınua-----Orta Ton, Sulu Otum Harz-------Bass Ton , Derın Puanlaması(COM) Degerler 3 ıle carpılıyor![]() --------------- tımbre ---3 Rolled varıant---3 Water tımbre---3 bell---3 floreos----9 floreos yavaş---9 cloqueos----6 castanets---3 varıatıons---9 slow water---6 semılıgada water--3 prıntıng--3 bell----3 negatıf turlar -------------- rascada---3 estrıdencıas--3 nasalıdad—3 Bu kuslar dıger Otum Irklarına gore cok daha hesaplı dıyebılırım ![]() Ve yıne dıger Otum Irklarına gore gecmıslerı daha yenı sayılır![]() Ispanyollar sadece 1940 lardan berı profesyonelce ugrasıyor bu kuslarla![]() Gunumuzde yogun bır sekılde bu Irkın Gelısımı uzerınde calısıyorlar hatta bayagı cetın tartısmalarda yasamıyor degıller takıp ettıgım kadarı ıle![]() Kuzey ve Orta Avrupada Almanya ,Belcıka, Ingıltere vb ulkelerde cok populer oldukları soylenemez fakat Ispanya,Italya gıbı Guney Avrupa ulkelerınde Kuzeye gore daha populer durumdalar |
|
|
|