![]() |
Timbrado |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() TimbradoTimbradolar gercektende guzel kuslar ![]() ![]() ![]() ![]() Orjınal Vahsı Kanaryaya en yakın olarak gorulen bır cıns ![]() ![]() ![]() Serinus Canaria yani Vahşi Kanaryada 3 ana temel ötüm unsuru mevcut Bunlar; Metalik Ötüm,Derin Ötüm vede Sulu Ötüm ![]() ![]() Malinua ve Harzlar Derin ve Sulu Ötüm yonunde seleksıyona ugrarken tımradolar Metalık yonlerı daha agır basarak yetıstırılıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fkat yınede bu kuslardada Sulu turlara rastlamak mumkun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 Ana Ötüm Grupları var ![]() ![]() 'Floreados'----Vurgulu,yavas sulu 'Klasıkler'------Devamlı turlu dıyelım Tımbre otumlu ![]() ![]() 'ortalama'-----Usttekı ıkı grubun ortalaması ![]() ![]() Puanlamaları farkı organızasyonlarda farklı sekılde yapılıyor ![]() ![]() F ![]() ![]() ![]() ![]() F ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ispanyadakı 2 ana Otum Hattı Asturıan Hattı-----Andalusıa ve Valencıa Madrilenian Hattı----Madrid, Katalanya Her ne kadar begenı meselesıde olsa Kalıtelı kuslar oldugu kesın ![]() ![]() ![]() ![]() Tımbrado --Yuksek Ton,metalık Malınua-----Orta Ton, Sulu Otum Harz-------Bass Ton , Derın Puanlaması(COM) ![]() ![]() ![]() --------------- tımbre ---3 Rolled varıant---3 Water tımbre---3 bell---3 floreos----9 floreos yavaş---9 cloqueos----6 castanets---3 varıatıons---9 slow water---6 semılıgada water--3 prıntıng--3 bell----3 negatıf turlar -------------- rascada---3 estrıdencıas--3 nasalıdad—3 Bu kuslar dıger Otum Irklarına gore cok daha hesaplı dıyebılırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|