![]() |
*11 Kişi Tek Odada Yaşıyorlar !* |
![]() |
![]() |
#1 |
su perisi
|
![]() *11 Kişi Tek Odada Yaşıyorlar !*Kars’ın Sarıkamış ilçesinde maddi durumu iyi olmayan 11 nüfuslu bir aile, vatandaşların yardımıyla yaptırılan, tuvaleti ve banyosu olmayan tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor ![]() AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Arslan Kaptan, eşi Songül Kaptan, 7 çocuğu, kız kardeşi Nazife ve yeğeni Ümmü Gülsüm Kaptan ile 4 yıldır, Sarıkamış Mahallesi’nde, tek odalı evde yaşıyor ![]() Hamallık yaparak ailesinin geçimini karşılamaya çalışan Kaptan, daha önce kaldığı evin kirasını ödeyemeyince, 4 yıl önce vatandaşların desteğiyle tek odalı 20 metrekarelik bir ev yaptırdı ![]() Yeterli para bulamadığı için tuvalet ve banyo yaptıramayan Kaptan, 2 yıl önce boşanan kız kardeşi Nazife ve yeğeni Ümmü Gülsüm Kaptan’ı yanına aldı ![]() Toplam 11 kişinin kaldığı tek odalı evde yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Arslan Kaptan, "Hamallıktan kazandığım parayla ailemin gıda ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorum ![]() yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışıyoruz" dedi ![]() Kaptan, İsmet Paşa İlköğretim Okuluna giden 4 çocuğunun eğitim masraflarını da hayırseverlerin yardımlarıyla karşılamaya çalıştığını söyledi ![]() En büyük sıkıntılarının evlerinde banyo ve tuvaletin bulunmaması olduğunu bildiren Kaptan, şöyle konuştu: "Nüfus kalabalık, geçim ise çok zor ![]() çocuğunu da yanıma almak zorunda kaldım ![]() bulamıyorum ![]() ![]() zor karşılayabiliyorum ![]() Gece gündüz çalıştığını, ancak bir banyo ve tuvalet yaptıracak para biriktiremediğini belirten Kaptan, bu yüzden Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen’den yardım istediğini bildirdi ![]() BELEDİYE BANYO VE TUVALET YAPTIRACAK Aslan Kaptan, durumunu bildirmesi üzerine Belediye Başkanı İlhan Özbilen’in evine geldiğini ve kendisine banyo ve tuvalet yaptırılması için yardım sözü verdiğini söyledi ![]() Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen de AA muhabirine, Kaptan ailesine tuvalet ve banyo yapımı için gerekli malzemeyi temin ettiklerini belirterek, şöyle devam etti: "Aslan kardeşimizin hem işi yok hem de 7 çocuğu var ![]() zor ![]() yapımı için gerekli malzemeyi temin ederek çalışmaları başlattık ![]() yardımlarımız devam edecek ![]() |
![]() |
![]() |
|