Elim Otunun Yararları |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elim Otunun YararlarıElim Otunun Yararları Kullanıldığı Yerler: Dahilen Kullanılışı: Ekşi yonca taze olarak kullanılır ağır olmıyan karaciğer ve sindirim sistemi hastalıklarında yardımcı olur mide ekşimesini önler mideyi güçlendirir idrarı artırır sarılıkta böbrek iltihabını gidermede derideki çıbanların tedavisinde ve bağırsak kurtlarını dökmek için kullanılır aybaşı düzensizliklerini önler aybaşı ağrılarını giderir başlangıç halindeki mide kanserine ve kanserimsi şişliklere çok iyi gelir Bu gibi hallerde her saat başı 3-5 damla taze sıkılmış yonca suyu çay veya su içerisinde içilir Parkinson hastalığının tedavisinde yoncanın sıkılması ile elde edilen su saatbaşı 3-5 damla civan perçemi çayı içerisine damlatılarak içilir Kullanılışı; 1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı taze ekşi yonca yaprak ve çiçeği konur 10 dk bekletilir günde 2 bardak içilir Haricen Kullanılışı: Ekşi yonca ezilerek merhem haline gitirilir bu merhem deri hastalıklarına iyi gelir Kanserimsi şişliklerde ekşi yonca sıkılır elde edilen su hastalıklı bölgeye sürülür kompres yapılır sırt kemiğine ovalanarak sürülür Dıştan kullanılacak miktar bile dahilen kullanılan miktarı geçmemelidir ELİM OTU – OLYMUS ARENARİUS Kullanılan Kısımları: Taze ve kuru kökleri Kullanıldığı Yerler: Dahilen Kullanılışı: Elim otu kökü toz haline getirilir 2 gr toz 80 gr sekencebin (sirke ile yapılmış bal şerbeti) ile karıştırılır birinci ve ikinci gün bu şekilde içilir 3 gün 25 gr toz 96 gr sekencebin 4 gün 4 gr toz ve 96 gr sekencebinle beraber içilir ve böylece içmeye devam edilirse sara hastalığından kurtarır Elde edilen toz gül yağı ile’ karıştırılır vücuda sürülürse sara hastası tamamen iyileşir |
|