![]() |
Sinirsel Ağrılara Bitkisel Çözümler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sinirsel Ağrılara Bitkisel ÇözümlerSinirsel Ağrılara Bitkisel Çözümler NEVRALJİ: Sinirin seyri boyunca hissedilen ağrı ![]() ŞİMŞİR AĞACI KÖK KABUĞU: Şimşir ağacı kök kabuğu kaynatılır ![]() ![]() ![]() AKIRIKARHA KÖKÜ: 1 bardak suya ![]() ![]() ![]() ![]() ÇAM FISTIĞI (İRMİK FISTIĞI): 50 gr fıstık 50 gr zencefil 50 gr havlucan yeteri kadar balla macun yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MİSK: Misk ![]() ![]() ![]() SU YOSUNU: Su yosunu zeytin yağı ile kaynatılır ![]() ![]() ![]() FRENK ÜZÜMÜ YAPRAĞI: Frenk üzümü yaprağı kaynar su da 10 dk bekletilir ![]() ![]() ![]() PORTAKAL YAPRAĞI: 1 kilo kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() SU ZAMBAĞI: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALT: Büyüklere günde 1 çay kaşığı ![]() ![]() ARDIÇ TOHUMU: 50 gr ardıç tohumu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KALKAN OTU: Kalkan otu tohumları toz haline getirilir ![]() ![]() KARABAŞ OTU: 1 bardak kay nar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MEŞE PALAMUDU: Meşe palamudu parçalanır ![]() ![]() ![]() MARUL: Marulun büyük yaprakları kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() MİSK OTU: 1 bardak kaynar su ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SU KARANFİLİ KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ÇUHA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ÇUHA ÇİÇEĞİ YAPRAĞI: Taze çuha çiçeği yapraklarından şurup yapılıp içilir ![]() AT KUYRUĞU: l bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() BİBER: Acı biber ispirto ile karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kafur 20 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KILIÇ OTU-SARI KANTARON: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() Sarı kantaron yağı ile ağrıyan yer ler ovulur ![]() YASEMİN ÇİÇEĞİ (ADİ YASEMİN): 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() MÜRVER ÇİÇEĞİ (AĞAÇ MÜRVERİ): 1 bardak kaynar su ya ![]() ![]() ![]() ![]() 1 bardak suya ![]() ![]() ![]() ![]() TAFLAN: Taze taflan meyvele rinden yapılan şurubundan içilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TATULA YAPRAĞI: 1 bardak su ya ![]() ![]() ![]() ![]() Bitki zeytinyağı içerisinde bir kaç gün bekletilir ![]() ![]() TURP SUYU: Turp sıkılır ![]() ![]() OĞULOTU: 1 bardak kaynar su ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PAPATYA: 500 gr suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LAHANA: Lahana yaprakları sert kısımları çıkarıldıktan sonra ezilir ![]() ![]() ![]() ![]() LAHANA YAPRAĞI: Lahana yaprakları sütle 10 dk kadar kaynatılır ![]() ![]() ![]() KIL (KAOLİN): Bir miktar kil lapa haline getirilir ![]() ![]() DIŞ BUDAK YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() MİNE ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ARDIÇ YAĞI: Ardıç yağı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAVLUCAN: Toz havlucan 50 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BAN OTU YAPRAĞI: 1 bardak suya ![]() ![]() ![]() ![]() GİLABURU MEYVESİ: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|