![]() |
Dolandırıcılık Değil, Yaşama Hakkı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Dolandırıcılık Değil, Yaşama HakkıDolandırıcılık değil, yaşama hakkı Kuzenine ait yeşil kartla tedavi olup hayatta kalmaya çalışırken ‘nitelikli dolandırıcılık’tan hakkında yedi yıl hapis istemiyle dava açılan lösemili genç, beraat etti Kuzeninin yeşil kartıyla ‘hayatta kalmaya’ çalışırken, kendisini dolandırıcılık’ suçundan mahkemede bulan 17 yaşındaki lösemili genç, suçsuz bulundu ![]() ![]() ![]() ![]() Adana’daki olayda babası ölen ve bir terzide sigortasız çalışarak evin bütçesine katkıda bulunan lösemi hastası Sedat S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Yapmasaydım ölürdüm’ Kaymakamlığın suç duyurusu üzerine iki kuzen hakkında ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı ![]() “Yeşil kartla tedavi oluyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gencin duruşmada ayakta zor durduğunu fark eden mahkeme başkanı, “Sen bir daha duruşmalara gelme” dedi ![]() ![]() ![]() ‘Gerek kendisine gerek başkasına ait bir hakka yönelik olup, bilerek neden olmadığı ve başka suretle korunmak olanağı bulunmayan ağır ve muhakkak bir tehlikeden kurtulmak veya başkasını kurtarmak zorunluluğu ile ve tehlikenin ağırlığı ile konu ve kullanılan vasıta arasında orantı bulunmak koşuluyla işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez ![]() |
![]() |
![]() |
|