Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elmalı, tarçınlı, tarifi, tartölet

Elmalı Tarçınlı Tartölet Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elmalı Tarçınlı Tartölet Tarifi

Elmalı Tarçınlı Tartölet Nasıl Yapılır?

5 su bardağından biraz fazla un[*]150 gr margarin (oda sıcaklığında)[*]1 su bardağı toz şeker[*]1 paket kabartma tozu[*]2 yumurta[/list]İç malzemesi
  • 3 elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık (ben daha fazla kullandım herşeyi abartmaya bayılırım ya)
  • En az bir tatlı kaşığı olmak üzere dilediğiniz miktarda tarçın (Ben tarçın tadına bayıldığım ve biraz yoğun sevdiğim için 15 çorba kaşığı kullandım iç malzemesinin rengi biraz koyu oldu bu yüzden Siz nasıl seviyorsanız öyle yapın)
Yapılışı
Gerçi aşağıdaki resimlere bakarak anlarsınız nasıl yapılacağını ama ben özet olarak geçeyim Elmaları rendeleyip yarım su bardağı şekerle pişirin sonra içine dövülmüş fındık ve tarçını ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın
Elmalı karışım soğurken hamuru hazırlayın 25 - 3 su bardağına yakın unu 1 su bardağı toz şekeri 2 yumurtayı küçük parçalara ayırdığınız oda sıcaklığındaki margarini ve kabartma tozunu karıştırarak iyice yoğurun Yalnız margarinin oda sıcaklığında iyice yumuşamış olmasına dikkat edin yoksa hamuru toparlamak için baya uzun süre yoğurmanız gerekir Ben margarini dolaptan çıkarıp bekletmeyi unuttuğum için hamuru yoğururken çok uğraştım ama en sonunda oldu
Sonrasını yazmaya üşendim aşağıdaki resimlere bakarak tartöletleri hazırlayabilirsiniz Bir sorunuz olursa buradayım nasıl olsa (Hadi neyse yazayım)
Hamuru yaptık ya şimdi bu hamuru ikiye bölüyoruz Bir parçası daha büyük olacak şekilde Benim kalıbım altılı bir kalıptı Bu yüzden her iki parçayı 6 eşit parçaya bölerek kullandım
İlk önce büyük parçayı 6 eşit parçaya ayırın Bunları elinizle hafif açarak kenarları yüksek olacak şekilde kalıplara döşeyin Sonra her bir kalıba eşit miktarda (hamurun yüksekte kalan kenarlarını kapatmayacak şekilde) elmalı içten paylaştırın
İkiye böldüğümüz hamurun daha küçük olan diğer parçasını da altı eşit parçaya ayırın Bunları da kalıba uygun bir çapta elinizle açın ve kalp şeklinde bir kalıpla üzerine kalp şeklinde birer delik açın Bu delikli parçaları da kalıplardaki tartöletlerin üzerlerine kapatarak kenarlarını elinizle bastırın ki alttaki hamurun kenarlarıyla birleşsin
Sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri pembe olana kadar pişirin Hafif koyu pembe olsun Pişince isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com