Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındıklı, helvası

Fındıklı Un Helvası

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Un Helvası





MALZEMESİ
250 gr tereyağı
3 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 su bardak ince çekilmiş fındık

TARİF
Tereyağını geniş ve derin bir tencerede eritin
Unu ilave edip sürekli karıştırarak iyice sarı kahverengi oluncaya kadar kavurun Helva önce katılaşır kavrulmaya devam edince sulanır İşte tam bu sırada toz şekeri 1 su bardağı su ile ıslatıp tenceredeki una ekleyin Şekeri yedirinceye kadar iyice karıştırın Ortalama 10-15 dakika sonra ocağı söndürdükten sonra dövülmüş fındığı veya cevizi ekleyin ve karıştırın Ocaktan alın kaşıkla sıcakken şekil vererek servis tabağına yerleştirin
Ilık olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.