Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, istiridye, kurabiye, muhallebili, resimli, tarifi

Muhallebili İstiridye Kurabiye Tarifi (Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Muhallebili İstiridye Kurabiye Tarifi (Resimli Anlatım)

MALZEMELER
3 bardak un
1kasık bal
kabartma tozu
Tereyagı

IC MALZEME
3 su bardagı sut
Yarım su bardagı ırmık
1Su bardagı seker
3 Kasık portakal recelı ve portakal kabugu rendesı
200 gr labne

HAZIRLANISI
Unbalkabartma tozu soguk su ılave ederek yogrulurUn ve su ılave ederek kıvam bulunurHamur strece sarılır 2 saat dınlendırılır
Tencereye sut ırmıksekeryumurtarecel konur karıstırarak ıyıce pısırılırBardak olcusu ırmik
az gelırse bıraz daha eklenebılırIcıne labne portakal kabugu rendesı ılave edılır karıstırılır
sogutulurTereyagı erıtılır sogutulur
Hamur dort parcaya bolunur Ayrılan beze oklava ıle ınce acılır uzerıne tereyagı surulurElımız ıle yagı yedırıp cekerek yufka buyutulur ve rulo sarılırDıger bezede aynı sekılde acılır yaglanır daha once rulo sarılan beze yufkanın ıcıne konur tekrar sarılırDıger acılan yufkalarda aynı sekılde hazırlanır ıcıce dort rulo sarılırRulonun kenarları kesılır duzeltılır
Rulodan ıkı parmak genıslıgınde parca kesılır uzerıne basılır ve el ıle ıcı acılır muhallebısı konur kapatılır
180c fırında pısırılır uzerıne pudra sekerı serpılır

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com