Cevizli Kurabiye Tarifi (Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Kurabiye Tarifi (Resimli Anlatım)![]() MALZEMELER: 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 100 gram margarin(oda sıcaklığında yumuşamış) 1 yumurta akı(sarısı üzeri için ayrılacak) 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un YAPILIŞI:Yoğurma kabına sıvı yağyoğurtyumuşamış margarinyumurta akı kabartma tozu ve tuzu alıp karıştıralım Unumuzu yavaş yavaş ilave edip yoğuralım Cevizimizide ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım![]() ![]() Hamurmuzu 20 dakika dinlendirelim![]() ![]() Sürenin sonunda hamurumuzu iki parçaya ayırıp her parçasını merdane yardımıyla resimde gördüğünüz gibi 10 santim genişliğinde ve 1 santim kalınlığında açalım![]() ![]() İki parmak genişliğinde keselim Tabi siz dilediğiniz şekli verebilirsiniz![]() ![]() Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim![]() ![]() Önceden ısıtılmış 190-200 derece arası fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim![]() ![]() İşte size uzun süre tazeliğini kaybetmeyen kurabiyeler![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı
|
|
|
|