Ayvalı Esmer Bisküvi Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Esmer Bisküvi TarifiMALZEMELER 1 Adet Ayva 1 Çay Bardağı Tozşeker 1 Su Bardağı Kepekli Un 1+1/3 Su Bardağı Un 2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası 1 Su Bardağı Şeker 1 Adet Yumurta 100 gr Margarin 1/2 Paket Kabartma Tozu HAZIRLANIŞI Ayvanın kabuğunu soyun Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin Ayva dilimlerini ve çekirdekleri şekerle birlikte tencereye aktarın Kısık ateşte pişirin Çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişen ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın Kepekli unu buğday nişastasını tozşekeri yumurtayımargarini kabartma tozunu ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun Hamurun çok yumuşak olması halinde geri kalan unu da katın İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açın Bir çay bardağı yardımıyle yuvarlak bisküviler kesinYağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasına çok hafif bastırın Çukurun içine ayva püresini koyun 200 dereceli fırında 15 dakika pişirip servis yapın |
|