![]() |
Armut Kurabiye Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armut Kurabiye Tarifi(Resimli Anlatım)![]() MALZEMELERİ: Hamuru: 125 gram margarin (ertilip soğutulmuş) 145 gram mısır özü yağı 165 gram küllü su 600 gram un 7 gram karbonat İç malzemesi: 130 gram şeker 60 gram ceviz 1 çay kaşığı tarçın 1 yumurta akının yarısı YAPILIŞI: 1- Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup 5 dakika yoğuralım ![]() ![]() 2- İç malzemesini bir kapta karıştıralım ![]() ![]() 3- Hamurları 45 gram büyüklükte bezelere ayıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika (hafif altın sarısı oluncaya kadar) pişirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|