![]() |
Surup Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Surup KurabiyeMalzemeler (23 adet) : Hamuru için : ½ su bardağı ılık su ½ su bardağı sıvı yağ ½ su bardağı dövülmüş fındık 3 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın ½ paket kabartma tozu Alabildiği kadar un (yaklaşık 2 ![]() Şerbeti için : 1 ![]() 1 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu ![]() Yapılışı : Kurabiye sıcak ![]() ![]() Bunun için şeker ve suyu bir kaba alıp orta ısılı ocağa koyalım ![]() Kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha ocakta tutup limon suyunu ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım ![]() Şerbetimiz soğurken hamurumuzu hazırlayalım ![]() Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp kurabiye şeklini verelim ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim ![]() 175C de 20-25 dakika pişirelim ![]() ![]() Kakaolu olduğu için pişip pişmediğini anlamak biraz zor oluyor ![]() Ben kurabiyeyi spatula ile ittiğimde tepsiden kolay ayrıldığını gördüğüm sürede fırından aldım ![]() ![]() Kurabiyeleri hiç bekletmeden üzerine şerbetimizi dökelim ![]() Soğuduktan sonra servis yapalım ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|