Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
, 1933, 1938, arasındaki, ekonomik, gelişmeler, nelerdir, yılları

1933 – 1938 Yılları Arasındaki Ekonomik Gelişmeler Nelerdir?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1933 – 1938 yılları arasında İzmir İktisat Kongresi’nde alınan Misak-ı İktisadi kararlarının temel amacı olan özel girişimciyi sanayi alanına çekmek mümkün olmadı
1926 yılında çıkartılan Teşvik-i Sanayi Kanunu’nun başarılı olamaması üzerine sanayileşmenin devlet eliyle yürütülmesine karar verildi
1933 yılında Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı hazırlandı
Bu dönemde Sümerbank önderliğinde büyük bir dokuma sanayi kuruldu
1936 yılında İkinci Beş yıllık Sanayi planı hazırlandı
Bu dönemde; madencilik elektrik santralleri gıda kimya deniz ulaşımı makina sanayi deri sanayi gibi alanlarda birtakım planlar yapıldı
1935′te Maden Tetkik Arama Enstitüsü kuruldu
1937′de Etibank önderliğinde Türkiye’nin ilk demir çelik fabrikası Karabük’te açıldı
1938′de başlayan İkinci Dünya Savaşı nedeniyle İkinci Beş Yıllık Sanayi planı tamamlanamadı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com