Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mevsimi, ozellikleri, sonbahar

Sonbahar Mevsimi Ve Ozellikleri

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sonbahar Mevsimi Ve Ozellikleri

Sonbahar yaz ile kış mevsimleri arasındaki mevsimdir Kuzey yarım kürede Eylül Ekim ve Kasım; güney yarım kürede ise Mart Nisan ve Mayıs aylarına denk gelir
Sonbaharın belirtiler
Sonbaharda ağaçların yaprakları sararır ve dökülür
Sonbaharda bir kayın türü olan Fagus sylvatica yaprakları

Gündüzler kısalır geceler uzar Güneş erken batar Daha az ısı ve ışık verir Serin yağmurlu ve rüzgarlı günlerin sayısı artar Kış mevsiminin habercisidir

Ağaçların yaprakları sararmaya ve dökülmeye başlar İğne yapraklı ağaçlar (Çam ardıç vb) yapraklarını dökmezler Çiçeklerdeki çiçek sayısı azalır Etraftaki otlar ve çimenler kurur

Soğuklar başladığı için kışlık giysiler çıkarılır kalın ve kapalı giysiler (Yağmurluk bot şapka ceket şemsiye kazak vb) giyilirSonbaharda ağaçlar sarıyı renk değistiryorlar ve yaprakları kaybediyorlar

* Meyveler: Elma mandalina havuçincir nar ayva portakal vb
* Sebzeler: Karnıbahar lahana ıspanak pırasa marul tere turp taze soğan vb

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com