Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akarsuları, bölgesinin, gölleri, marmara, nelerdir

Marmara Bölgesinin Akarsuları Ve Gölleri Nelerdir?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Marmara Bölgesinin Akarsuları Ve Gölleri Nelerdir?

Marmara Bölgesinin Akarsuları ve Gölleri Nelerdir?

Sakarya'nın aşağı kesimiMeriç nehri Susurluk ırmağıbaşlıca akarsuları oluştururlar Bölgenin yükseltisinin az olması akarsuların akış hızını azaltır Bu nedenle bölge akarsularının enerji potansiyeli azdır Ayrıca akarsuların yatak derinliklerinin azlığı ve yüzey şekillerinin elverişli olmaması baraj yapımını zorlaştırır Bu nedenle Marmara Bölgesi'nin hidroelektrik üretimindeki payı azdır

Marmara Bölgesi'nin Anadolu yakasında yer alan akarsuları kıyıda delta oluşturamaz ÇünküDöküldükleri yerlerde kıyı akıntıları fazladır

Yatak eğimlerinin az olmasına bağlı olarak taşıdıkları alüvyonların büyük bir bölümünü alçak kıyı ovalarında bırakmışlardır

Bölgedeki Ulubat İznik ve Sapanca gölleri tektonik kökenlidir Büyük ve Küçük Çekmece ve Durusu (Terkos) gölleri ise kıyı set gölüne örnektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com