![]() |
Yoğurtlu Pazı Çorbası (Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Pazı Çorbası (Resimli![]() Yoğurtlu Pazı Çorbası Nasıl Yapılır?-Yoğurtlu Pazı Çorbası Tarifi-Yoğurtlu Pazı Çorbası Yapılışı Malzemeler: 2 yemek kaşığı şehriye 5 su bardağı et suyu 1 su bardağı yoğurt 12 çay bardağı un 1 adet yumurta 8-9 adet pazı yaprağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber 3 diş sarımsak tuz Yapılışı: Tencerede 2 su bardağı et suyu ile şehriyeyi haşlayın ![]() ![]() Ayrı bir kapta un ve yumurtayı çırpın yoğurdu ekleyip karıştırın geriye kalan 3 su bardağı et suyunu da ekleyip iyice karıştırın ve bu karışımı şehriyeli tencereye alın ![]() Üzerine çok ince doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarımsakları ekleyip sürekli karıştırarak pişirin ![]() Tuzunu ateşten almadan hemen önce ekleyin ![]() Bir yemek kaşığı yağı eritip biberle karıştırın ve çorbanın üzerine gezdirin ![]() |
![]() |
![]() |
|