Bugday Asi Corbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bugday Asi CorbasiBuğday Aşı Çorbası Nasıl Yapılır?-Buğday Aşı Çorbası Tarifi-Buğday Aşı Çorbası Yapılışı MALZEMELER 4 su bardağı su 1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu 200 gram aşurelik buğday 1 kase yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz HAZIRLANIŞI Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin Suyu bir tencereye süzün Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin 30-35 dakika pişirin Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp incecik didin Kaynamakta olan karışıma ekleyin![]() Yoğurt ve yumurtayı çırpın Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin Haşlayıp kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın Ayrı bir tavada tereyağını eritin Kıyılmış domatesleri ekleyin 3-4 dakika kavurup kırmızıbiberi ekleyin Bu karışımı da çorbaya ekleyin Tuzunu ayarlayarak servis yapın
|
|
|
|