|
|
Konu Araçları |
bezelye, çorbası, hamurlu, kıtır, tarifikıtır, yapılışı |
Kıtır Hamurlu Bezelye Çorbası Tarifi-Kıtır Hamurlu Bezelye Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıtır Hamurlu Bezelye Çorbası Tarifi-Kıtır Hamurlu Bezelye Çorbası YapılışıKıtır Hamurlu Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır?-Kıtır Hamurlu Bezelye Çorbası Tarifi-Kıtır Hamurlu Bezelye Çorbası Yapılışı MALZEMELER: Çorba için -2 su bardağı bezelye -1 adet kuru soğan -1 su bardağı süt -1 yemek kaşığı un -1 yemek kaşığı zeytinyağ -Tuz karabiber kırmızıbiber YAPILIŞI: Bezelyeler kuru soğanla birlikte yeteri kadar su ilavesi ile haşlanır Daha sonra mikserden geçirilir Diğer taraftan bir tencerede un yağla birlikte kavrulur Un kokusu geçtikten sonra hazırlanmış olan bezelye püresi süt tuz ve karabiber kırmızıbiber eklenir Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra arzuya göre üzeri dereotu ve kıtır hamur parçalarıyla süslenerek servis yapılır (Arzu edilirse krema ilavesiyle de yapılabilinir) Kıtır hamur parçaları için MALZEMELER: -1 yumurta -yeteri kadar untuz ve su YAPILIŞI: Tüm malzemeler karıştırılıp yoğrularak çok sert olmayan bir hamur yapılır Elde edilen hamur küçük bezelere ayrılır Bezeler avuç içinde yuvarlanarak 1cm genişliğinde rulo hale getirilir ve tezgah üzerine konur Birer cm aralıklarla her defasında sonra çevrilmek suretiyle kesilir Bu durumda şekilleri mevlit şekeri gibi olacaktır Tavada çok az yağ ilavesi ile bu hamurlar kavrulur ve çorbalarda salatalarda garnitür olarak kullanılır Hatta mantının üstünde de kullanabilirsiniz AFİYET OLSUN |
|