|
|
Konu Araçları |
buğday, çorbası, tarifiterbiyeli, terbiyeli, yapılışı |
Terbiyeli Buğday Çorbası Tarifi-Terbiyeli Buğday Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Buğday Çorbası Tarifi-Terbiyeli Buğday Çorbası YapılışıTerbiyeli Buğday Çorbası Tarifi-Terbiyeli Buğday Çorbası Yapılışı Malzemeler : * 1 su bardagi haslanmis asurelik bugday * 3 yemek kasigi zeytinyagı * 1 adet kuru soga (orta boy) * 1 adet havuc (orta boy) * 1 adet patates (orta boy) * 1 adet kabak (orta boy) * 8 su bardagi Su * 2 tavuk yada et tableti(ettavuk suyu) * 1 cay kasigi tuz * karabiber * 1 su bardagi yogurt * 1 adet yumurta * 2 yemek kasigi limon suyu * 1 yemek kasigi un * kuru nane Hazırlanışı : Yagi tencerede eritip incecik kiydiginiz sogani ekleyin kavurunHavuc patates kabak soyup tavla zarı şeklinde dograyin Tüm sebzerleri tencereye aktarin ve 1-2 dakika karistirin Suyu ve tableti ekleyin haslanmis bugdayi tuz karabiber ve nana ilave edip karistirin ve kaynamaya birakin Yogurtyumurta limon un derin bir kabda cirpinKaynayan corba suyundan 1 kepce alin ve yogurta ilave edin karistirip tencereye hepsini aktarin 8-10 dakika pisirdikten sonra üzerine nane serpistirin sicsk sicsk servise sunun AFIYET OLSUN |
|