Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, keşkek, tarifikeşkek, yapılışı

Keşkek Çorbası Tarifi-Keşkek Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkek Çorbası Tarifi-Keşkek Çorbası Yapılışı





Keşkek Çorbası Tarifi-Keşkek Çorbası Yapılışı

Malzemeler

1 çorba kaşığı tereyağı
13 su bardağı et suyu
1 çay bardağı ceviz içi
1/2 fincan çekirdeksiz kuru üzüm
1 fincan nohut
1 fincan kuru fasulye
2 su bardağı aşurelik buğday

Yapılışı

ayıkladığınız yıkadığınız buğday çekirdeksiz üzüm nohut ve kuru fasulyeyi bir gün önceden ıslatın Ceviz içlerini kaynar sudan geçirerek kabuklarını soyun ve çekin Buğdayı yıkayıp süzün ve üzerine 25 lt (13 su bardağı) et suyu ilave edip ateşe koyun Bir taşım kaynattıktan sonra üzerinin köpüğünü alın ve tencerenin altını kısıp kapağını kapatın Bir yandan da fasulye ile nohutu ayrı tencerelerde haşlayıp soğuk sudan geçirin ve sonra süzün Buğdayı hafif ateşte fazla karıştırmadan tanelerini ezip kayboluncaya kadar (iki-üç saat) kaynatın Suyu biraz koyulaşmış (normal çorbadan biraz daha akıcı) olmalıdır Buğday pişme noktasına geldiği zaman nohut fasulye üzüm tuz karabiber eritilmiş tereyağı ve ceviz içini ilave edin Sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.