|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bademli, çorbası, tarifibademli, tavuk, yapılışı, şehriyeli |
![]() |
Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası YapılışıŞehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası Yapılışı Malzemeler : 1 adet tavuk göğsü 1 su bardağı tel şehriye 8 su bardağı tavuk suyu 2 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kekik tuz- karabiber sosu için: 3 yemek kaşığı margarin 1/2 su bardağı badem Hazırlanışı : Tavuk göğsünü yatay olarak ortadan ikiye kestikten sonra ince şeritler halinde doğrayın ![]() Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın veya rendeleyin ![]() Bademleri sıcak su da bekletip kabuklarını soyduktan sonra ince ince kıyın ![]() Derin bir tencerede margarini kızdırıp içine doğranmış domatesleri ekleyip ![]() ![]() Domatesler piştikten sonra salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun ![]() Salça kavrulunca tavuk suyunu ilave edip iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen çorbayı servis kasesine alıp üzerine margarini ile kavurduğunuz bademleri ilave edip sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|