|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, mısır, peynirli, tarifipeynirli, yapılışı |
Peynirli Mısır Çorbası Tarifi-Peynirli Mısır Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Mısır Çorbası Tarifi-Peynirli Mısır Çorbası YapılışıPeynirli Mısır Çorbası Tarifi-Peynirli Mısır Çorbası Yapılışı MALZEMELER 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet doğranmış soğan 1 tatlı kaşığı kimyon 4 su bardağı tavuk suyu 2 adet orta boy patates (soyulmuş ve küçük küçükdoğranmış) 1 su bardağı haşlanmış ve püre halina getirilmiş mısır 2 su bardağı haşlanmış mısır 1/4 su bardağı ince kıyılmışmaydanoz 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri 1/4 su bardağı krema (arzuya göre) Tuz karabiberHAZIRLANIŞI Kalın tabanlı bir tencerede yağı ısıtın Soğanı ekleyip harlı ateştte rengi değişene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin![]() Dövülmüş sarımsak ve kimyonu ekleyip karıştırarak 1 dakika pişirin Tavuk suyunu ekleyip kaynatın Patatesi ekleyip ateşi kısın Kapağını kapatmadan 10 dakika pişirin![]() Püre haline getirdiğiniz mısırı haşlanmış mısır tanelerini ve maydanozu ekleyin Kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra 10 dakika harlı ateşte pişirin![]() Peyniri tuz karabiber ve kremayı ekleyin Peynir eriyinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin Sıcak sıcak servis yapın![]() Aşçının önerisi: Peynirli mısır çorbasını servis yapmadan bir gün önce hazırlayabilirsiniz Isıtıldığında lezzetinden hiçbirşey kaybetmez Haşlanmış mısırı dondurulmuş olarak kullanabileceğiniz gibi eğer bulabilirseniz konserve küçük mısır da kullanabilirsiniz
|
|
|
|