Şıpslı Tavuk Çorbası Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şıpslı Tavuk Çorbası TarifiŞıpslı Tavuk Çorbası Tarifi Şıpslı Tavuk Çorbası Tarifi Resimli Şıpslı Tavuk Çorbası Tarifi Şıpslı Tavuk Çorbası nasıl yapılır Şıpslı Tavuk Çorbası Malzemeler bir bütün tavuk 5 çorba kaşığı un yarım litre süt 1 bardak su 3 bardak tavuk suyu 1 çorba kaşığı margarin 1 kuru soğan pul biber sarmısak tuz Hazırlanışı Tavuğu haşlayın Haşlanmaya yakın suyuna tuz atın Haşladıktan sonra parçalarına ayırın Bir kenarda bekletin Bir kase içinde 5 çorba kaşığı unu su ile muhallebi kıvamına getirin Bir tencereye sütü suyu soğutulmuş et suyunu ve unlu karışımın yarıdan fazlasını koyarak devamlı karıştırarak kaynatın Muhallebi kıvamına gelinceye ve kaynayıncaya kadar karıştırın Sulu olduğunu düşünürseniz ayırdığınız unlu karışımdan katabilirsinizSon olarak parçalara böldüğünüz tavuğu çorbanın (şıpsın) içine katın Servis ederken doğranmış margarinle ve pul biberle kavrulmuş soğanı sos olarak ekleyin Dilerseniz dövülmüş ve sulandırılmış sarmısak sosu da ekleyebilirsiniz |
|