Köhtü Çorbası Tarifi-Köhtü Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Köhtü Çorbası Tarifi-Köhtü Çorbası YapılışıKöhtü Çorbası Tarifi-Köhtü Çorbası Yapılışı Gereçler: 1 yemek kaşığı dolusu ince bulgur 1 ykdolusu yarma(göce) 2 ykdolusu un 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz bol kimyon ve nane 1 orta boy patates 1 orta boy soğan acı sevenler için pulbiber 1 kase sarımsaklı yoğurt Yapılışı: Çorba tencerenizi 4'de 3'ü dolacak kadar suyla doldurup kaynamaya bırakınbu arada sol bölümde yazan malzemeleri bir kabın içine koyup yarım çay bardağı suyla yoğurunUnu ve suyu duruma göre ayarlayınÇünkü hamur elinize yapışmamalı çok da katı olmamalıElde ettiğiniz hamurdan küçük bezeler koparınKopardığınız bezeleri avcunuzun içinde rulo haline getirinYani uzatınSonra nohut tanesi büyüklüğünde parçalar koparıp parmağınızla avucunuzda bastırıp yassı hale getirinDibi unlanmış tabağa yuvarladığınız küçük hamur parçalarını kaynamakta olan suyun içine atınHepsi bitene kadar beklemeyin ki yapışmasınOnlar kaynarken küçük bir tavada küçük doğradığınız soğanı ve patatesi kavuruniçine renk verecek kadar salça koyun Biraz tuz ekleyin ve yavaşça tencereye ekleyin15 dak sonra çorbanız hazırdır |
|