|
|
Konu Araçları |
çorbası, nibut, patlıcanlı, tarifipatlıcanlı, yapılışı |
Patlıcanlı Nibut Çorbası Tarifi-Patlıcanlı Nibut Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Nibut Çorbası Tarifi-Patlıcanlı Nibut Çorbası YapılışıPatlıcanlı Nibut Çorbası Tarifi-Patlıcanlı Nibut Çorbası Yapılışı MALZEMESİ 4 adet orta boy taze patlıcan 500 gr kuşbaşı kuzu eti 5 yemek kaşığı sıvıyağı 2 adet büyük boy kuru soğan 2 adet büyük boy domates 2 su bardağı haşlanmış nohut 7-8 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Hamuru için: 4 su bardağı un 15 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz TARİF Bir düdüklü tencere ya da normal tencerenin içine sıvıyağı koyalım ve kızdıralım Kuşbaşı etleri içine aktaralım ve 5-6 dakika karıştırarak kavuralım Sonra da üzerine kabuklarını soymadan önce boylamasına dörde sonra da enlemesine tavla zarı formunda doğradığımız küp patlıcanları ekleyelim Yine küp doğranmış kuru soğan ve domatesleri haşlanmış nohutla beraber ilave edelim Tuz ve karabiberle beraber çorbanın suyunu da aktaralım ve orta ısılı ateşte pişmeye bırakalım Öte yandan hamuru hazırlamak üzere un su ve tuzu iyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutalım Sonra da hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafif unlu tezgahta çamaşır ipi kalınlığında ve formunda hamurlar yapalım Sonrada 1 cmlik parçalar halinde kesip pişen ve kaynayan çorbanın içine iki avuç dolusu atalım Yaklaşık 10 dakika sonra kesme hamurlarda pişecektir Tencereyi ocaktan alalım ve sıcak olarak servise sunalım |
|